zondag 31 juli 2016

2 rugzakken in de trein naar Enschede vergeten!

Twee weken geleden hebben dochter en haar vriend hun rugzakken vergeten in de trein van Schiphol naar Enschede. Op vrijdagavond, midden juli.  Na het uitstappen in Amersfoort en op het moment dat de trein verder reed ontdekten ze het. Dus gelijk een conducteur aangesproken en gevraagd of hij actie wilde ondernemen. Zou hij doen. Ze moesten hun telefoonnummer achterlaten en hij zou hen terugbellen. Dat is wel fijn, want nu liggen de rugzakken gewoon nog op zijn plek in de trein. Dus zal het wel goed komen.

Ze hebben nooit meer iets van hem vernomen. De volgende dag hebben ze weer gebeld met de afdeling gevonden voorwerpen. Niets. Er blijkt niet eens een melding aangemaakt. Dus moesten ze opnieuw melden dat ze hun rugzakken hadden vergeten in de trein. Nu kregen ze wel een registratienummer. Toen voelden ze toch wel wat nattigheid en een donkerbruin vermoeden dat de rugzakken niet meer terug zullen komen.
Nu zijn ze twee weken verder en hebben al een paar keer nagebeld of er al iets gevonden was. Niets.
In elke rugzak zat een laptop! Die zijn ze ook kwijt! Niet alleen de laptop, maar ook wat er op stond. Vriend had zijn bijna volledige eindscriptie er op staan. Die is hij nu kwijt en moet hij helemaal overnieuw schrijven. Hij had een macbook. Hij heeft er een tooltje op staan en kon enkele dagen later de locatie van zijn macbook traceren; In een laan in Enschede. Maar ja, met die kennis kun je niks. Dochter had haar eindscriptie in de cloud opgeslagen. Had er al wel weer aan gewerkt en dat had ze er nog niet opgeslagen. Maar zij is niet haar héle scriptie kwijt.
Allebei zijn ze student, hebben hard moeten sparen om deze spullen te kopen. Nu zijn ze dat dus allemaal kwijt. Misschien kost het hen nu wel een jaar studie extra. Er is aangifte gedaan op het station en bij de politie. Maar pas als iemand de spullen alsnog naar het gevonden voorwerpen loket brengt, is er kans dat het terug komt. En dat kan alsnog hoor! Ik kan me ook zo voorstellen dat je blij bent met je vondst in de trein. Maar nu je weet dat zij er echt verlies aan lijden wil je ze het hen misschien wel teruggeven.

Ja stiekempjes hoop ik wel dat ik door het schrijven en overal plaatsen van dit stukje het lukt om de spullen terug te krijgen. Dus als je iets weet of hebt gehoord over gevonden rugtassen met laptops er in... Laat het weten en breng het terug. Je zou ze er zo mee helpen!