woensdag 3 augustus 2016

Naar de kapper geweest.

Ik ben naar de kapper geweest. Da's geen wereldnieuws. Wel dat ik er een flink bedrag voor heb neergeteld en me nu nog steeds afvraag wat er nu van te zien is. Ja er is een flink stuk af, maar dat kon ook voor 20,-.

Ik wordt al behoorlijk grijs. Nu  kan ik nog jaren doorgaan met kleuren, maar ik wilde er mee stoppen. Maar hoe doe je dat t beste zonder gelijk zo'n grote grijze landingsbaan in je haar te krijgen? Ik was al een tijdje gestopt om mijn haren te kleuren met permanente verf categorie 3.In plaats daarvan gebruikte ik verf die tot 28 wassingen houdt. Gemiddeld om de 2 maanden kleurde ik het daarmee. Dan zou ik na ongeveer een jaar stoppen met kleuren en het dan laten verbleken. Ik heb het nu bijna een half jaar zo gedaan.

Bij de kapper werd gezien dat ik flink last heb van een rode hoofdhuid. Ik had wel last van irritatie, maar had t zelf nog niet gezien dat t ook zo rood is. Vandaag heeft de kapster mij dit laten zien. Dat kan verschillende oorzaken hebben; de shampo of het kleuren. Mensen ontwikkelen in de loop der jaren soms een allergie voor het kleuren. Ik vermoed dat ik daar ook last van heb. Natuurlijk ga ik nog wel de meest bekende allergietest doen voor de shampo; een drupje of kloddertje in mijn elleboog, pleistertje er op en 24 uur laten zitten. Die ga ik er dus vanavond op plakken.

Maar ja, als ik het niet meer op "mijn" manier kan bijkleuren, dan krijg ik toch nog zo'n grijze baan in het midden ben ik bang. En het haar ineens ontkleuren wilde ik ook niet. Haar voorstel was om babylights in mijn haar te doen. Dat is een smallere soort highlights. Hierdoor wordt mijn haar dan lichter en kan zo het grijs er in meegroeien. Het was al eens eerder door de andere kapster voorgesteld. Nou ja, proberen dan maar. Want het mooie van die babylights is dat het niet op mijn hoofdhuid terecht komt. En volgens de kapster zou hierdoor de uitgroei ook niet zichtbaar zijn. Na het inbrengen van de babylights heeft ze me ook nog een grijsmasker gegeven.

Maar al bij de kapper sloeg toch de twijfel toe; Zo heel veel lichter zijn die babylights niet. Ik vrees dat er over 2 maanden toch een beste uitgroei te zien zal zijn.


Volgens de kapster bleekte het nog wel wat verder in de zon.  Of moet ik nou over 2 maanden terugkomen om het bleekeffect nog een beetje te versterken en weer een bom duiten neer te tellen?
Gek is dat, dat ik dan niet aangeef dat ik t gevoel heb dat ik een bom duiten heb uitgegeven, maar er amper iets van zie.
Nou ja, ik wacht het wel af; Ik kan mijn haar over 2 maanden altijd nog millimeteren. Zijn alle bruine restjes verf er in 1 knip uit.

3 opmerkingen:

 1. hallo
  misschien kun je henna proberen, bijna niemand is er allergisch voor...hier kun je erover lezen!
  http://louland.nl/meer-weten/haarverzorging/veelgestelde-vragen-over-henna-haarverf/ :) fijne dag
  --Josie--

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook babylights en die worden echt nog lichter, zeker als je een paar keer in de zon hebt gezeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd fijn zo'n kapper die goed meedenkt. Ik vind het resultaat erg mooi!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen