donderdag 27 april 2017

Geslaagd op de vrijmarkt

Ik vind het heerlijk om over de vrijmarkt of een rommelmarkt rond te struinen. Koningsdag is vaak de topdag van het jaar.
En het mooiste is dat ik er niet eens zo ver voor hoef te reizen; Gewoon in mijn eigen stad is de markt groot genoeg om iets leuks te vinden. En voor de vrijmarkt hoef je geen entreegeld te betalen. Je hebt hier in de stad soms ook rommelmarkten waar je entreegeld moet betalen. Dat vind ik dus niks. € 5,- entree om een kommetje van €1,- op de kop te tikken....Neuh.

Manlief gaat helaas niet meer mee. Zijn knie geeft al na een uurtje slenteren te veel trammelant. Die is naar de supermarkt gegaan om oranje Jumbollen te kopen.
En ik heb toch wel ietsjes langer tijd nodig om te slenteren. In een uurtje heb je nog niet de helft gezien.

Dus ben ik met een vriendin gegaan. Veel gezelliger en je ziet dan nog meer leuke dingen. Zij is helemaal gelukkig met een jasje dat zij heeft gekocht.
Ik ben ook leuk geslaagd.
Maar het belangrijkste is dat het leuk was samen. Lekker overal kijken, aan elkaar laten zien, meedenken  en leuke dingen doen.
Daarna natuurlijk mijn aanwinsten thuis laten zien.


Een gloednieuwe Tupperware Hollebol, een houten disneypuzzel en een houten mannetjespuzzel. Kleinzoon is hier nu nog wat te klein voor, maar het eet geen brood. Dus kan ik het gewoon bewaren. Die Hollebol kostte me maar 2,-. die laat je dan toch niet liggen?? Ziet er echt nog als gloedjenieuw uit.

Voor de keuken heb ik twee Boerenbonte vlaschaaltjes op de kop getikt. Daar zat ook de streepjescode nog onder van de nieuwigheid. Deze zijn wel net iets kleiner dan de vlaschaaltjes die wij nu gebruiken, maar dat geeft niks. Juist wel fijn; neem je als vanzelf ook minder toetje. En omdat onze kilo's wel wat minder mogen komt dat goed uit.
In het doosje zitten kaartjes voor het koken met minipannetjes. Ik dacht het mee te nemen voor dochter, omdat ik weet dat die zulke pannetjes heeft staan waar ze dacht ik, niet zo heel veel mee doet. Maar thuis zag ik dat de meeste recepten zo lekker en makkelijk zijn dat ik het doosje toch zelf hou. Het kan tenslotte ook in de soepkommen of in van die hele kleine schaaltjes die vaak gebruikt worden voor creme brulee.

Daarnaast heb ik deze wollen trui en een kleurige sjaal gekocht. Ik merkte op de vrijmarkt zeker ook dat de mensen het geld weer wat meer laten rollen. Er werd weer veel meer moois aangeboden dan vorige jaren. Ik denk dat er dus meer nieuwere spulletjes in huis zijn gekomen bij veel mensen. Tja en dan moet wat er eerst stond worden opgeruimd en liefst zelf verkocht.

Ik heb me ook laten verleiden tot een aardigheidje voor zoon;

 
twee Feyenoord handdoeken
Tja....

Ben jij nog leuk geslaagd of heb jij leuk verkocht? Of heb je Koningsdag heel anders gevierd?
2 opmerkingen:

  1. Ik snap wel dat ze van die sjaal af wilden ;-)
    Serieus, leuk dat je zo geslaagd bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn ook over een stukje van de vrijmarkt gelopen. Ik heb niets gekocht, want ik vond het een beetje druk. Maar toen de kinderen klein waren deed ik wel vaak goede vondsten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen