donderdag 4 mei 2017

Toch maar geen nieuwe slippers

Bij ons in de stad wordt het winkelbestand klein.
We hebben we gelukkig nog wel verschillende schoenenwinkels. Schoenketens voor een superbudgetprijs en schoenzaken met de podotherapeut in huis. Deze laatste heeft aan de overkant, schuin tegenover zijn pand nog een winkel open met de opruimingsschoenen. De zogenaamde restmodellen. Daar wil ik nog wel eens kijken. Kwaliteitsschoenen voor een leuke prijs. Vaak heb ik met mijn maatje 37 heel veel geluk.

Al heel lang hoop ik tevergeefs dat een bepaald model Wolky slippers eens in de aanbieding komen. Maar ja, t zijn de basisslippers. Die komen niet in de aanbieding.

Vorige week zag ik tot mijn verrassing mijn model slipper in die restmodellenwinkel! Deze foto's verdienen niet de schoonheidsprijs, maar die waren even gauw gemaakt om via Watsapp aan manlief te laten zien. En hem vragen hoe hij ze vond. Ook omdat ik zelf zo twijfelde over de maat. En als hij nou zou zeggen dat hij ze spuuglelijk vind had dit mijn beslissing ook geholpen.Nu voor half geld! Kleur is niet mijn eerste keuze maar ook goed te doen. En ook nog in mijn maat, maat 37....Dacht ik. Maar ik twijfelde toch. Heel lang. Zal ik wel? Is t beter van niet? Als ze straks toch te klein blijken worden ze nog duur.
Ik ben toen naar de overkant gelopen om dit model in maat 38 te passen. Heb het ook eerlijk opgebiecht dat ik daarom kwam passen. Maar ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Deze moest ik toch echt een maat groter dan mijn normale maat. In 38 dus.
Helaas.
Deze slipper stond er alleen in maat 37.
En voor de volle prijs vind ik ze toch echt veel en veel te duur. Ook dat gaf ik aan. De verkoper berekende dat als je deze kwaliteitsslipper een jaar of 3 gebruikt, het je nog geen 40,- per jaar kost. Dan ziet het er toch heel anders uit, stelde hij. Dat is ook wel zo, maar mijn slippers van 20,- gaan ook 3 jaar mee. De Wolky's kunnen misschien langer meegaan, maar ik weet nog niet hoe zij mij gaan bevallen. En om dan de volle prijs te betalen?

Heb jij ook wel eens zoiets? Ergens je zinnen op gezet en het komt er toch maar niet van?