woensdag 6 september 2017

Je Facebook opschonen in 5 stappen.

Even facebook checken. Doen de meesten van ons regelmatig. Vaak gaat dat even, even wat langer duren. En hoeveel rommel er dan tussen staat!
Nou ja, echt rommel is het niet altijd, die vriend of vriendin heeft dit of dat filmpje geliked. Dat wil Facebook jou ook even laten weten.
En ondertussen ben jij heel lang aan het scrollen om voorbij al die filmpjes en plaatjes te komen. Daar is veel aan te verhelpen!
Je moet alleen even weten hoe:


Stap 1. Ontvrienden.
De meest rigoreuze is wel het ontvrienden.
Ga naar je vriendenlijst en  kijk eens door wie je echt als vriend wil behouden. Die gezellige dame die je 3 jaar geleden op de camping hebt toegevoegd....Heb je nog contact met haar? Wil je nog iets van contact? Nee? Dan kun je haar rustig verwijderen als vriend. Zij krijgt daar geen melding van. Misschien sta jij nog tussen haar 550 vrienden en is ze je in het echt allang vergeten. Zou kunnen toch?

Stap 2. Meldingen stoppen.
Om maar even bij diezelfde dame van de camping te blijven. Stel nou dat je haar wel als vriend wil houden, maar niet steeds van alles van haar hoeft te zien....Haal dan het vinkje weg bij meldingen weergeven. Dan krijg je niet steeds meldingen van haar, maar blijf je wel vriend.
Dit kan ook als je bij een bericht van die persoon rechtsboven op de 3 puntjes klikt. Dan komt er een schermpje tevoorschijn. Dan klik je op deze persoon niet meer volgen. Dan krijg je geen meldingen meer van deze persoon.


Stap 3. 
Beperkt de hoeveelheid rommel wat binnenkomt.
Stel nou dat je de meldingen van die persoon wel wilt blijven ontvangen, maar niet alles van hem of haar leuk vindt, dan kan je dit ook selecteren. In dit voorbeeld ga je ook weer naar die 3 puntjes bij een bericht. Klik dan op alles van (in dit voorbeeld Kakhiel) verbergen. Dan krijg je er niks meer van te zien. Het maakt dan niet uit of vriend wel 100x keer Kakhiel liked, jij krijgt het niet meer te zien. En daar gaat t je om toch?

Stap 4. Stop wat je ooit geliked hebt.
Als je ooit een site of een bedrijf geliked hebt, dan geldt dit volgens facebook voor jou als een vriend. Via de 3 puntjes kun je aangeven dat je geen berichten van dit bedrijf meer wilt ontvangen.

Stap 5. Meld wat echt fout is.
Komt er een bericht binnen wat ècht fout is, Dan kun je dit via diezelfde 3 puntjes aanklikken en melden. En wat echt fout is,hoef ik je  niet uit te leggen toch?

Dit zijn de mogelijkheden die ik weet en met je wilde delen. Heb jij nog aanvullende tips, dan lezen we die graag bij de reacties!

2 opmerkingen:

  1. Ja, ook nog deze: je kunt iemand toevoegen aan de lijst "niet toegankelijk". Dan deel je alleen berichten met die persoon met de instelling "Openbaar". https://www.facebook.com/help/206571136073851

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je aanvullende tip! Die had ik er nog niet bij staan. Groetjes, Hannie

      Verwijderen