donderdag 18 januari 2018

Na de storm, haalde ik de ark van Noach op.

Wat heeft het gestormd vandaag!
Wat was ik blij toen manlief liet weten dat hij ook opeen parkeerplaats was gaan staan met zijn vrachtwagen. Zijn lading was op dat moment niet zo heel zwaar en hij zou de Stichtse Brug over moeten. Ik had op dat moment al de tv aan en had al van alles zien gebeuren. Nu begint het buiten donker te worden en is hij nog onderweg.
Een andere vrachtwagenchauffeur is vandaag omgekomen tijdens de storm. Wat een leed voor zijn familie! Wij gaan er allemaal gewoon vanuit dat je na je werk gewoon thuis komt. Ja, twee keer gewoon in een zin is taalkundig niet helemaal correct, maar benadrukt wel hoe vanzelfsprekend wij dit vaak vinden. De chauffeurs beleven dit zelf niet zo, die zien onderweg genoeg (bijna) misgaan. Geregeld dankt manlief 's avonds voor zijn veilige thuiskomst.
  
Ook al was je lekker thuis vandaag, ik hoop dat je niet al te veel schade hebt! Liever nog helemaal geen schade.
Wij hebben wel wat schade.
Het begon met golfplaten die begonnen te rammelen. Die hebben al eens bij een eerdere storm staan klapperen. Nu zijn ze er echt afgewaaid.


Veel heftiger vind ik het dat de zinken omlijsting om het schuurdak omhoog kwam. Die is later ook voor een deel losgeraakt en verbogen.
Op de foto zie je 'm liggen op het dak.
Gelukkig hebben we een topper van een buurman die een noodreparatie heeft verricht, zodat eventuele waterschade beperkt blijft.


Een paar uurtjes later was de storm weer gaan liggen. Werd het hier zelfs weer even zonnig. Toen ben ik gauw op de fiets gestapt om de ark van Noach op te halen. In onze stad hebben we een weggeefhoek en daar stond dit peuterspeelgoed op. Zó leuk!

Gauw alles een sopje geven en dan kan kleinzoon er mee komen spelen. Hij is gek op dit soort speelbeestjes. Ik heb nu al voorpret bij het idee. Het verhaal van de ark komt later wel. Noach had ook met een storm te maken, eentje die wel heel lang duurde.

Die weggeefhoek regio van facebook is echt een topper. Ik heb er al twee keer iets heel leuks vandaan gehaald. Blij mee.
Nu vind ik wel dat dit ook "verplichtingen" schept... Als ik dingen weg doe staan ze eerst in de gezinsapp van "ik ruim op" Als geen van de kinderen het wil hebben en ik niet verwacht dat verkoop gaat lukken via Marktplaats, gaat het meestal naar de kringloopwinkel. Soms zet ik het op mijn eigen facebook onder vrienden. Zo zijn er ook wel spullen de deur uit gegaan. Ruimt lekker op! Zomaar de kliko in zal ik niet snel doen. Via de kringloop weggeven of weggeven aan de voordeur blijft gewoon weggeven. Ik zal het ook eens via de weggeefhoek gaan doen. Is misschien wel veel leuker; degene die het op komt halen komt er speciaal voor.

Gelukkig word het allemaal veel gewoner om tweedehands te gebruiken. Lang geleden werd ik er nog gek om  aangekeken. Nu vinden de meesten het top om op zo'n manier iets te bemachtigen.


2 opmerkingen:

  1. dat zijn zeker leuke hoekjes iemand anders blij maken met wat je zelf over hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lief van je buurman.
    Grtjs, Astrid C.

    BeantwoordenVerwijderen