donderdag 17 mei 2018

Over Moederdag en een insectenhotel

Gisteren schreef ik van alles over wat er gedaan en gebeurd is in onze vakantieperiode.
Moederdag had ik daar nog niet eens bij genoemd.
Dat was echt een verwennerijdag.  
Dochter en haar vriend zijn een kort weekendje geweest, zoon  en schoondochter en kleinzoon, en thuiswonende zoon was ook van de partij.

Het was een hele gezellige dag! De onderlinge verschillen zijn groot, maar vormden geen belemmering om het gezellig te hebben met elkaar. En daar geniet ik dan weer het meeste van.
Het is ook genieten om kleinzoon lekker te zien spelen met de deurtjes van een garage, stapelbekers of de diertjes vanuit de ark. Daar kan hij heel lang mee bezig zijn.
Van kleinzoon heb ik ook een prachtige attentie gehad. Zijn mama besteed altijd veel aandacht aan deze dingen. Van hen kreeg ik ook een heel hotel; een insectenhotel. En een pot heerlijke appeltaartjam.Door de anderen ben ik ook verwend met een prachtige bos bloemen, de Libelle en een flinke reep Milka.


Best wel tegenstrijdig; De rupsen in mijn bessenstruik die vis ik er zoveel mogelijk uit en gaan de groencontainer in. Ze mogen niet mijn hele bessenstruik kaalvreten! En daar zijn ze hard mee bezig!
Ik wil ze wel in het mezennestje laten vallen, maar weet niet of ik de mezen daar een dienst mee bewijs. Misschien maak ik er wel brokken mee door ze in het nestkastje te laten vallen. Dus doe ik het maar niet. In principe zijn de mezen zelfvoorzienend, dus hebben zij mijn hulp niet nodig. Ik hun hulp  eigenlijk wel om de rupsen op te eten.

Aan de andere kant heb ik nu dus een insectenhotel in mijn tuin hangen om de insecten te steunen.
Ik heb ook bij natuurmonumenten  het boekje aangevraagd Alle beestjes helpen. Via deze link kom jij ook op dezelfde site en kun je ook dit  boekje aanvragen en lezen hoe je insecten zoals bijen kunt helpen.
De insectenstand daalde te veel afgelopen jaren. We kunnen er met zijn allen iets tegen doen.
En misschien vraag je je af waarom we nou insécten moeten behouden? Tja......    Ja dus!

Dat insectenhotel. Heeft iemand daar al ervaring mee in zijn tuin?
Werkt het ook?
Zie je er ook insecten in?
Kan ik nog iets achter het deurtje neerleggen om het voor hen aantrekkelijker te maken?2 opmerkingen: