26 augustus 2019

Recept bloemkooltaart met verse worst.

Ik had je nog het recept beloofd van hartige bloemkooltaart met verse worst. Die is zó lekker!
Alle hoeveelheden die ik aangeef zijn een richtlijn. Een beetje meer of minder van het één of ander kan helemaal geen kwaad.

Ik moet eerst nog even wat uitleggen. De bloemkool die in deze taart ging zag er een beetje anders uit. Niet zoals uit de winkel. Ik had zelf bloemkool gezaaid, maar die groeide een beetje anders dan ik verwachtte. Het enige wat ik van bloemkool kweken wist is dat je de bladeren op n gegeven moment over de binnenkern moet vouwen om de bloemkool mooi wit te houden. Heb ik gedaan, Maar het bloemkooltje is geen mooi bolletje geworden. Het leek wel een beetje op Brimi.
Kijk, zó zag de bloemkool er uit in mijn tuin;
Ik wist dat als ik deze vanavond naast de aardappelen serveer dat er minstens 1 persoon zijn neus op zou trekken en dit niet hoeft. Dus heb ik alle witte "roosjes"er af gesneden en even in kokend water gezet als voorbereiding voor de hartige taart.

RECEPT HARTIGE TAART MET BLOEMKOOL EN VERSE WORST.

Nodig voor hartige taart met bloemkool en verse worst;
- 6 velletjes bladerdeeg, of hartige taartbodemdeeg. Net wat je lekker vindt.
- Bloemkool. In de variant zoals uit mijn tuin, versgekochte of het restje van eergisteren. Ik denk dat je hiervoor maar een halve nodig hebt.
- 1 verse worst. Deze worst moet je voor het bakken even ontdoen van zijn velletje door flink in de worst te knijpen en het gehakt er uit te duwen.
-3 eieren.
- Bekertje creme fraiche.
- Geraspte kaas.

* Kook de kleingesneden bloemkool iets voor. Niet helemaal gaar.
* Braad het verse worst-gehakt iets aan in de koekenpan. Dit kan zonder toevoeging van boter.
* Bekleed de hartige taartvorm met de velletjes bladerdeeg.
* Klop de eieren op met het bekertje creme fraiche. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.
* Laat het gehakt en de bloemkool uitlekken en verspreid dit over de bodem.
* Giet het eiermengsel hier over heen.
* Strooi er wat geraspte kaas overheen.
* Bak de taart in ongeveer 30 minuten op 200 graden.

Deze taart is warm en koud heel lekker.
Lekker bij heel warm weer, smorgens de taart bakken, hoef je 's avonds niet meer in de keuken te staan.

O ja, wie weet waardoor mijn bloemkool zó groeide en het geen compact bloemkooltje werd?

5 opmerkingen:

  1. Ik vind het origineel dat er worst in zit! Dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waarschijnlijk is je bloemkool door de warmte in het zaad geschoten. Bloemkool telen is niet zo eenvoudig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je uitleg. Kan het volgend jaar wel weer proberen. Die mis-gegroeide bloemkool heeft toch maar een lekker maaltje opgeleverd.

      Verwijderen