22 juli 2024

Pudding van een pak chocolademelk.

Heb je ook nog een pak chocolademelk staan en vind je het daar nu toch een beetje te warm voor buiten? Duurt het bewaren tot de herfst je te lang?
Maak er een heerlijke pudding van! Heb ik vorige week ook gedaan.
Recept Chocoladepudding van chocolademelk.
1/2 l. chocolademelk. 
35-40 gram maizena/ custard. (ik heb een mengelmoes genomen van beide)
theeleel cacaopoeder, mag maar hoeft niet.
 
Vul de puddingvorm met koud water.
Meng de maizena/custard met de cacao en een scheutje koude melk. 
Goed roeren tegen de klontjes.
Maak de malk warm in een steelpannetje en giet het mengseltje in de warme melk. 
Goed blijven roeren.
Zodra de melk iets dikker wordt van het vuur nemen. 
Nog even doorroeren om het te helpen afkoelen. 
Giet de puddingvorm leeg en giet de warme pudding erin. 
Laten afkoelen. Dit gaat het snelst in je gootsteenbak in een laagje koud water. 
 
Zo simpel is het.
Lekker natuurlijk met een dot slagroom! 

Zoals je ziet op de foto had ik Vegan chocolademelk, maar met de gewone chocolademelk lukt het natuurlijk ook. Het kan zijn dat je dan toekunt met iets minder maizena/custard.



 

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee zeg, om van chocomel pudding te maken! Die ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen