dinsdag 4 oktober 2016

Een bh kopen...een probleem.

Ben de stad in geweest om een nieuwe bh te kopen.
Dat werd een regelrechte teleurstelling. Heb ik dan zulke gekke eisen? Ik wil gewoon een ongevulde bh. Vulling heb ik zelf wel. Hoeft ook niet voorgevormd, die brengt mijn boezen er zelf wel in. Voorgevormd, gevuld, te vaak zie ik vrouwen waarbij deze bh's niet goed zitten. Krijgen ze twee borsten op de plek waar er maar eentje hoort. Of de cupmaat veel te groot en hangt er ergens in de bh een theezakje. Ik zeg t even heel  bot, maar dan snap je denk ik gelijk wat ik bedoel. Dat wil ik dus niet.
Wat ik ook niet wil is dat de bh aftekent op de rug. Soms zie je vrouwen met maatje 36 en nog van die dikke vetrollen rond de bh. Ik geloof niet dat dit nodig is voor goede steun.
Ik denk dus dat ik bh maat 85 B of C of 90 B heb. Al zit 85 vaak te strak. Dat zit t al op de wijdste haakjes en dan heb ik nog flinke vetrollen op mijn rug. Bij de Livera waar ik vanmiddag was  paste ik een 85 B en werd me verteld dat iedere vrouw dat wel had. Nou niet zó veel. Ik vind dat ook zo'n dooddoener dat ik gelijk geen vertrouwen meer in haar advies had. Ben naar de Hunkemuller gegaan. Daar heb ik er ook twee gepast, zonder advies. Daar vond ik één bh maat 90 B. Die gepast, maar die zat me wel te wijd. Er hing ook een voorgevormde bh 85 B in mijn kleur. Toch maar even gepast. Zat voor geen meter. Bij Hema en Zeeman heb ik helemaal geen bh's maat 90 B kunnen vinden.
Chagerijnig werd ik er van!
Nu ik dit allemaal opschrijf heb ik natuurlijk wel even op internet gezocht naar bh maat tips. Ik heb ook een goede site gevonden van een andere blogster. Ik ken haar niet en heb ook geen flauw idee of ze nu nog schrijft. Het is een al wat ouder artikel, maar de tips zijn natuurlijk blijvend. Hier heb je haar hele goede tips voor een passende bh. Ik heb t idee dat ik er helemaal niet zo ver naast zit met mijn gevoel. Maar ik kan geen bh's maat 90 B vinden in de winkels. Of moet ik heel vaak 85 B passen tot ik er eentje vindt die niet zulke vetrollen veroorzaakt? Dan kan ik daarna pas kijken of de cupmaat goed is.
Moet t dan allemaal online? 5 bh's bestellen, passen en er dan weer  3 of 4 terugsturen? Hoe doen jullie dat?