dinsdag 4 oktober 2016

Een bh kopen...een probleem.

Ben de stad in geweest om een nieuwe bh te kopen.
Dat werd een regelrechte teleurstelling. Heb ik dan zulke gekke eisen? Ik wil gewoon een ongevulde bh. Vulling heb ik zelf wel. Hoeft ook niet voorgevormd, die brengt mijn boezen er zelf wel in. Voorgevormd, gevuld, te vaak zie ik vrouwen waarbij deze bh's niet goed zitten. Krijgen ze twee borsten op de plek waar er maar eentje hoort. Of de cupmaat veel te groot en hangt er ergens in de bh een theezakje. Ik zeg t even heel  bot, maar dan snap je denk ik gelijk wat ik bedoel. Dat wil ik dus niet.
Wat ik ook niet wil is dat de bh aftekent op de rug. Soms zie je vrouwen met maatje 36 en nog van die dikke vetrollen rond de bh. Ik geloof niet dat dit nodig is voor goede steun.
Ik denk dus dat ik bh maat 85 B of C of 90 B heb. Al zit 85 vaak te strak. Dat zit t al op de wijdste haakjes en dan heb ik nog flinke vetrollen op mijn rug. Bij de Livera waar ik vanmiddag was  paste ik een 85 B en werd me verteld dat iedere vrouw dat wel had. Nou niet zó veel. Ik vind dat ook zo'n dooddoener dat ik gelijk geen vertrouwen meer in haar advies had. Ben naar de Hunkemuller gegaan. Daar heb ik er ook twee gepast, zonder advies. Daar vond ik één bh maat 90 B. Die gepast, maar die zat me wel te wijd. Er hing ook een voorgevormde bh 85 B in mijn kleur. Toch maar even gepast. Zat voor geen meter. Bij Hema en Zeeman heb ik helemaal geen bh's maat 90 B kunnen vinden.
Chagerijnig werd ik er van!
Nu ik dit allemaal opschrijf heb ik natuurlijk wel even op internet gezocht naar bh maat tips. Ik heb ook een goede site gevonden van een andere blogster. Ik ken haar niet en heb ook geen flauw idee of ze nu nog schrijft. Het is een al wat ouder artikel, maar de tips zijn natuurlijk blijvend. Hier heb je haar hele goede tips voor een passende bh. Ik heb t idee dat ik er helemaal niet zo ver naast zit met mijn gevoel. Maar ik kan geen bh's maat 90 B vinden in de winkels. Of moet ik heel vaak 85 B passen tot ik er eentje vindt die niet zulke vetrollen veroorzaakt? Dan kan ik daarna pas kijken of de cupmaat goed is.
Moet t dan allemaal online? 5 bh's bestellen, passen en er dan weer  3 of 4 terugsturen? Hoe doen jullie dat?

6 opmerkingen:

 1. Ik ga naar everybody lingerie. Verkoopsters van ongeveer 45. Tig merken en modellen. En als ik het vraag kijken en denken ze mee.
  En dan struin ik de rekken af naar 85 g en 80 h. Ik loop rustig met 15 bhs rond.
  Ik heb direct onder mijn borsten een omvang van 83. meestal zit een 85 iets lekkerder, maar bij sommige modellen en merken is de cup dan te laag of te klein.

  Misschien ten overvloede maar heb je de ondermaat wel gemeten? En een bh moet goed zitten op de losse stand, zodat je als er na enkele maanden wat slijtage optreedt een haakje kunt opschuiven en de bh nog net zo 'goed' past.

  Als ik heel eerlijk ben zit er in mijn maat niets echt perfect. Er irriteert altijd iets.. Een naad, een label, een strikje, kantrandje, haakje, schouderbandje, beugelpunt, gaasstof, nylondraadje. En als dat niet zo is heb ik of de piramides uit egypte onder mijn shirt, ja echt vierzijdige driehoeken, oogt heel natuurlijk of ik heb zon bh aan waar mijn oma nog niet dood in wil worden gevonden. Vleeskleurig, met drie naden een kantopdrukje en 6 haakjes. Ik heb momenteel 2 bhs die ik 14 uur verdraag. En 1 van de 2 kan het iedermoment begeven.

  Mijn beste tip is, ga naar een speciaalzaak die niet bij een grote keten hoort. Zusjes in hattem of everybody in dedemsvaart.

  Tijdje terug heb ik mijn moeder uit een 95b gepraat. 80 e met in het midden een hoog gedeelte. Haar klacht was dat ze er in het midden steeds uitvielen en ze heeft altijd een b gedragen. Haar voorgevel ziet er dan ook op elke foto die ik sindsdien heb bekeken erg vreemd uit. Maar op haar rug geen vetrolletjes;)

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na heel veel teleurstellingen bij verschillende winkelketens bestel ik nu bij w.ehkamp.
  Eindelijk een goed model gevonden en gelijk een tweede in een andere kleur besteld.


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou toch maar kijken bij een speciaalzaak. Is wat duurder maar in principe beter advies dan bij een ketenlingerie zaak. Ik kan alleen maar terecht bij speciaalzaken met mijn grote boezem en ben minimaal 60 euro kwijt per bh, maar het is mij elke cent waard. Want geholpen worden bij een keten is zeer slecht voor je zelfvertrouwen met een grote boezem.
  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb grote borsten en heb na veel (dure)omzwervingen een fijne BH gevonden van goede kwaliteit die er ook nog leuk uitziet en goed blijft in de was bij b.onaparte. Heb dezelfde BH nu in verschillende kleuren. Fijne bijkomstigheid : zijn niet duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in Harderwijk op de Vischmarkt zit een lingerie speciaalzaak, misschien daar eens langs voor advies....?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou het echt zoeken bij een speciaalzaak, dus niet zo'n grote keten. Zij kunnen je beter adviseren en hebben veel fijnere beha's, is mijn ervaring. Verder, je beha moet bij het passen juist goed zitten op het wijdste gaatje. In de loop van de tijd gaat hij wat uitgerekt worden en kan je hem dus weer goed passend maken door hem op het middelste en weer later op het strakste gaatje te zetten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen