dinsdag 27 juni 2017

Omstandigheden veranderen soms wel erg snel

Zou ik gisteravond tijd hebben gehad, dan zou ik hierover allemaal hebben geschreven;
- De wastafel valpartij bleek onder de inboedel/opstalverzekering te vallen. Wist je dat? Wij niet. Hadden er zelfs niet aan gedacht om deze schade te claimen. Vrienden van ons attendeerde ons er op dat het misschien vergoed kon worden. Dat bleek ook zo. We hebben de vervangingswaarde van de spullen vergoed gekregen. Het was eerst nog wachten op de monteur die dus niet bleek te komen. Dus ook niet betaald en vergoed hoefde te worden. Toen dit allemaal duidelijk was, werd er ook vlot uitbetaald.
- Manlief werd op zijn werk meerdere keren door zijn leidinggevenden gebeld met de vraag hoe laat hij terug zou zijn van zijn rit. Ze hebben hem gefeliciteerd met de miljoen kilometers met zijn vrachtwagen. Hij werd verrast met een enorme bos bloemen, een soort certificaat en een miniatuurmodel van hoe de vrachtwagens en opleggers er straks uit gaan zien in de nieuwe huisstijl. Het was echt een feestje!

(Die vrachtwagentjes op de achtergrond staan niet zomaar op de foto. Het zijn enkele modellen van zijn huidige werkgever. Sommige zelfgemaakt, ook enkele gekregen.)
- En werd ook het dossier afgewikkeld en afgerond van de valpartij en knieblessure in januari 2015. Na wat verwarring over de schadevergoeding is dit nu afgerond. En boven verwachting. Wij hadden alleen gevraagd om vergoeding van de feitelijke schade. Dit boek kan dus ook dicht. Morgen een mailtje naar de personeelsfunctionaris om haar te bedanken.
........

Vandaag heb ik weer een heel ander verhaal te typen;
Zo ongeveer op het tijdstip dat ik de mail naar de personeelsfunctionaris typte om haar te bedanken voor haar hulp, is hij weer uit de oplegger gevallen! Nu moest hij opgehaald worden in Surhuysterveen. Hij was daar helemaal alleen. Kon niet meer in de auto komen. Had gelukkig een mobieltje op zak zodat hij kon bellen. Eenmaal weer thuis gelijk naar de huisarts. Afspraak had ik ondertussen al gemaakt. Nu zijn zijn pols, schouder en enkele ribben gekneusd. Hij heeft veel pijn en kan zich amper bewegen. Als de pijn zo heftig blijft moet hij zich donderdag weer melden en worden er alsnog rontchenfoto's gemaakt.

En dat vlak voor onze vakantie.
Gelukkig hadden we geen reis geboekt, anders hadden we die moeten annuleren. Wel zullen het hele rustige weken worden. Nu maar hopen op mooi weer, dan kunnen we in de tuin nog een beetje zonnebaden.