dinsdag 27 juni 2017

Omstandigheden veranderen soms wel erg snel

Zou ik gisteravond tijd hebben gehad, dan zou ik hierover allemaal hebben geschreven;
- De wastafel valpartij bleek onder de inboedel/opstalverzekering te vallen. Wist je dat? Wij niet. Hadden er zelfs niet aan gedacht om deze schade te claimen. Vrienden van ons attendeerde ons er op dat het misschien vergoed kon worden. Dat bleek ook zo. We hebben de vervangingswaarde van de spullen vergoed gekregen. Het was eerst nog wachten op de monteur die dus niet bleek te komen. Dus ook niet betaald en vergoed hoefde te worden. Toen dit allemaal duidelijk was, werd er ook vlot uitbetaald.
- Manlief werd op zijn werk meerdere keren door zijn leidinggevenden gebeld met de vraag hoe laat hij terug zou zijn van zijn rit. Ze hebben hem gefeliciteerd met de miljoen kilometers met zijn vrachtwagen. Hij werd verrast met een enorme bos bloemen, een soort certificaat en een miniatuurmodel van hoe de vrachtwagens en opleggers er straks uit gaan zien in de nieuwe huisstijl. Het was echt een feestje!

(Die vrachtwagentjes op de achtergrond staan niet zomaar op de foto. Het zijn enkele modellen van zijn huidige werkgever. Sommige zelfgemaakt, ook enkele gekregen.)
- En werd ook het dossier afgewikkeld en afgerond van de valpartij en knieblessure in januari 2015. Na wat verwarring over de schadevergoeding is dit nu afgerond. En boven verwachting. Wij hadden alleen gevraagd om vergoeding van de feitelijke schade. Dit boek kan dus ook dicht. Morgen een mailtje naar de personeelsfunctionaris om haar te bedanken.
........

Vandaag heb ik weer een heel ander verhaal te typen;
Zo ongeveer op het tijdstip dat ik de mail naar de personeelsfunctionaris typte om haar te bedanken voor haar hulp, is hij weer uit de oplegger gevallen! Nu moest hij opgehaald worden in Surhuysterveen. Hij was daar helemaal alleen. Kon niet meer in de auto komen. Had gelukkig een mobieltje op zak zodat hij kon bellen. Eenmaal weer thuis gelijk naar de huisarts. Afspraak had ik ondertussen al gemaakt. Nu zijn zijn pols, schouder en enkele ribben gekneusd. Hij heeft veel pijn en kan zich amper bewegen. Als de pijn zo heftig blijft moet hij zich donderdag weer melden en worden er alsnog rontchenfoto's gemaakt.

En dat vlak voor onze vakantie.
Gelukkig hadden we geen reis geboekt, anders hadden we die moeten annuleren. Wel zullen het hele rustige weken worden. Nu maar hopen op mooi weer, dan kunnen we in de tuin nog een beetje zonnebaden.

8 opmerkingen:

 1. gaat de werkgever nog onderzoek doen waarom zijn medewerkers meer dan eens uit hun wagen kunnen vallen en zich zodanig bezeren dat ze naar de dokter moeten en niet kunnen werken?

  Als je man wegens dit ongeluk niet kan werken tellen de dagen natuurlijk niet als vrije dagen maar als ziekte dagen. Let hierop bij de verlofadministratie.

  Het kan voor een werkgever toch niet aanvaardbaar zijn dat medewerkers regelmatig vallen en zich bezeren. Zij zijn verantwoordelijk dat het werk veilig gedaan wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een broer van manlief attendeerde hem op stangen voor het vastzetten van lading met een handgreep. Hierdoor kun je anders kracht zetten dan met de stangen die ze nu gebruiken. Vaak weet je als werknemer niet wat er arbotechnisch allemaal op de markt is. Manlief gaat straks vragen om die stangen met handvat.
   Manlief is de vorige keer ook door het losschieten van lading uit de oplegger gekieperd, maar dat was weer met een vastgevroren kist die losschoot. Net weer even anders.

   Verwijderen
 2. Wat vervelend dat hij weer gevallen is. Wens jullie veel sterkte. Is het een onveilige uitstap of heeft je man steeds pech.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is geen uitstap in deze oplegger, of je moet met een trapje 2 meter naar beneden. Man is uit de oplegger gelanceerd doordat er lading losschoot. Beide keren wel op een verschillende manier. Maar wel beide keren door slechte belading. Dat blijft een lastig iets.

   Verwijderen
 3. Dat is schrikken, veel sterkte ermee! Ik ben idd ook wel benieuwd of er misschien niet wat aan de uitstap gedaan kan worden of dat je man misschien net pech had :( Wel heel vervelend zijn.

  Ook even een heel ander vraagje (weet niet zeker of ik het al gevraagd had), zou je misschien de url naar mijn blog in je leeslijst willen updaten? Ik ben natuurlijk een poosje terug overgestapt naar Wordpress en merk dat er daardoor een soort hapering zit in de leeslijst van blogspot. Een keertje opnieuw copy pasten zou moeten werken. Hierbij nog even de url:

  http://www.lekkerlevenmetminder.nl

  Vast erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schrik! Maar superfijn dat je vrienden je tipten over de verzekering. Daar had ik ook nooit aan gedacht.

  Hopelijk hebben jullie toch nog een fijne vakantie.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen