donderdag 26 maart 2015

Al doende leert men....Bloggen, en spammers herkennen.

Al doende leert men is het spreekwoord. Al doende leerde ik vanavond ook iets over het bloggen. Ik heb op 18 september vorig jaar een stukje geschreven over onze badkamerverbouwing. Daar kreeg ik leuke reacties op. Van bekenden en onbekenden.

Vandaag kreeg ik alsnog 2 reacties. Eentje van ene Piet en eentje van ene Peter. Dat wekte mijn argwaan en ik klikte op hun namen. Blijken hun namen gelijk een link te zijn naar (hun?) site van een bouw- en klussenbedrijf. Spam dus. Toen ben ik gelijk al mijn reacties maar eens door gaan nemen op dit artikel en er bleken er meerderen tussen te zitten die zo proberen hun bedrijf te promoten. Ik zal waarschijnlijk meer reacties hebben waar verborgen spam achter zit, ook op andere stukjes. Ik ga nu niet alles napluizen, maar voortaan ben ik daar wel meer op bedacht.
Ik schrijf er maar eens over, ik zal niet de enige zijn waarbij het gebeurt! Bij het artikeltje over badkamer verbouwen heb ik dat wel gedaan en de spammers ook verwijderd als zijnde spam. Ik hoop dat ze op den duur op een lijst komen van spammers komen. Ik denk niet dat dit gelijkk gebeurt omdat ik ze als spam aanmeld.

Achteraf gezien was het al link om gelijk op hun naam te klikken. Beter is het om met de muis op hun naam of een link te gaan staan. Vaak komt er dan al in beeld waar het naar toe verwijst. Dan kun je zo beoordelen of het wel of niet betrouwbaar is. Zie je als je bij de naam van bijvoorbeeld Anna met de muis gaat staan een website vloeren-en-keukens staan, weet je gewoon dat het spam is. Ik heb het hier nog over relatief onschuldige spammers van mensen die graag willen dat je hun website ziet, al is het maar via een omweg. Anders wordt het als mensen gelijk schadelijke software op je pc zetten. Kan ook door op "hun naam" te klikken.

Ik schrijf hier nu over omdat ik dit ben tegengekomen. Zijn er dingen die jij zelf wel eens bent tegengekomen op internet?


4 opmerkingen:

 1. Ik heb dit ook regelmatig. Als de comment zinnig is laat ik hem staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gebeurt bij mij ook nog wel eens! Meestal plaats ik de reactie niet, omdat het alleen om reclame gaat. Soms wel, als ik denk dat het een nuttige reactie is. Ik doe het eigenlijk net als in bovenstaande reactie van Nicole dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik delete de items wel, omdat ik niet wil dat ik hiermee een bepaald bedrijf promoot, waar ik zelf geen ervaring mee heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb gelukkig nooit spam. Dit komt waarschijnlijk omdat ik geen facebook heb en een anonieme blog.

  BeantwoordenVerwijderen