dinsdag 7 april 2015

Ontrommelen, opruimen, verkopen.

Ontrommelen en opruimen. Twee werkwoorden. Woorden waarmee ik ook aan t werk moet. Nee, wil. Hier in huize dubbelop hebben we ook veel spullen dubbelop. Nog steeds. Zelfs na 6,5 jaar dubbelop. Maar ja, goeie dingen doe ik niet zomaar weg. Weggooien al helemaal niet. Wie wat bewaart heeft wat. Toch?
In ieder geval een huis vol rommel.

Met de kerst was ik ook van plan om veel weg te doen. Alle kerstspullen zijn  weer net zo achter het schot terechtgekomen. Volgend jaar is het misschien weer helemaal in en ik had er ook geen puf in om het uit te zoeken.

Ik ga toch maar weer eens een poging wagen. Een duik in mijn kledingkast als straks de zomerkleren tevoorschijn komen. Wat pas ik niet meer en ga ik ook niet meer passen? Weg ermee. Of wat is al (een beetje) verwassen en kan beter gewoon toch maar weg?
Zal niet meevallen. Want ja, misschien komt t toch weer in de mode, of is het bij nader inzien toch niet zo verwassen,of, of, En zo heb ik alweer heel wat bewaard.

Enkele spullen en vooral ook boeken heb ik al op marktplaats gezet voor de verkoop, maar dat lukt ook niet echt. Werkt dat marktplaats nog wel?
Ook in boerenbont serviesgoed heb ik veel van sommige dingen. Kan best veel van weg. In de verkoop ermee. Maar ben ik te duur of is er nu toch weer minder vraag naar tweedehands? Trekt de economie aan en wil men weer gaan voor nieuw? Ik raak t niet kwijt.

We hebben ook veel huishoudelijk spul over of dubbel. Dit hebben we in dozen gezet omdat we verwachten dat er binnen 2 jaar nog 2 mensen op kamers gaan wonen. Wat wij over hebben staan hoeven zij niet meer te kopen. Wie er het eerst om komt krijgt t mee. Bewaren we het dus nog wel eerst 2 jaar en gaat t dan pas de deur uit. Ontrommelt het nu nog niet echt.

Videobanden, gaan we die nog kijken? We hebben nog wel een videospeler, dus het kan nog wel. Nog even bewaren dus maar. Want tussen die videobanden zitten ook opnames van dochtertje die nu dochter is.

En ken je dat, zomaar wegdoen naar het anonieme kringlooppunt is heel anders dan weggeven aan iemand die er om komt. Komt er iemand om dan is het wel zo weg. 

Ontrommelen en opruimen? Nu nog maar even niet. Want wie weet komt het ooit nog van pas.

10 opmerkingen:

 1. Marktplaats werkt nog steeds hoor, maar wel geduld hebben. Ik zet er wel altijd een prijs bij en zet de advertentie na 3 ½ week weer opnieuw op MP. soms onder en andere categorie ( advertentie kopiëren, opnieuw plaatsen en de oude weghalen want voor dingen van een paar euro kun je geen geld betalen voor omhoog plaatsen) Enkele tips bij het opruimen, maak van dingen een foto als herinnering.
  Ikzelf ben 16 nov. 2013 begonnen om gemiddeld 1 ding per dag weg te doen, ik noteer het en tel het aantal dingen op aan het eind van de maand.Dat zijn echt niet allemaal grote dingen, integendeel van spiegeltje, lippenstift, een trui, spelletje enz enz. Je zult verbaasd staan hoeveel dingen in je huis zijn die zo maar weg kunnen. Oude zonnebrandcreme, after sun van jaren oud en ga zomaar door. Veel is naar de kringloop, ook wel wat naar de kinderen of kleinkinderen ( die ook ooit uit huis gaan maar dan bewaart hun moeder het voor ze) soms op MP zoals breibladen. Of het te zien is in ons huis? Nee voor een buitenstaander niet voor mij wel en het gekke is, ik heb er nog niets van gemist, zelfs niet de stoel en het tafeltje uit mijn eigen tienerkamer, beide verkocht maar ik heb ze wel op de foto op mijn pinterest staan.
  Op mijn weblog heb ik wel over dit de-clutteren geschreven.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat steeds meer mensen aan het opruimen en ontrommelen zijn en dat er. Daar door minder vraag is voor spullen op mp. Iedereen zet ze er massaal zelf op. Ik heb op het moment veel kinder speelgoed en kleding op mp gezet. Er word wel gekeken maar niet geboden, helaas. Misschien ga ik het wel op de vrijmarkt proberen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij staan bieden of een prijs? Mijn ervaring is gewoon een prijs noemen dat schept duidelijkheid. Van die prijs kunnen mensen dan afwijken.

   Verwijderen
 3. Je zou kunnen proberen of je de boeken kunt verkopen via bol.com? Het voordeel is dat de afhandeling makkelijker verloopt.

  Succes met opruimen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier zijn we aan het opruimen. De zolder staat vol met dubbelop. We zien het nauwelijks, dus dat was prima. Nu komt er een nieuwe kamer... De zolder moet leeg.
  Ik ga gewoon weggooien. Ik heb niet de energie voor zeuren om 5 euro hier extra en die persoon komt niet opdagen. Dat kost mij echt teveel energie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het neemt veel tijd, maar ik verkoop voor een deel spullen voor St Roec ( oost-europatransporten en hulp) en de kerk en dan is alles leuk meegenomen,,,,, en ik vind het leuk om te doen en als ik dan weer 25 euro kan afdragen geeft dat een goed gevoel. Maar ben er dagelijks mee bezig, foto's maken, advertenties plaatsen, opnieuw plaatsen, inpakken , naar de post brengen en niet te vergeten het mailen met de kopers, 2e keer mailen ter herinnering enz enz maar ik heb de tijd ( 68 jr).

   Verwijderen
 5. ik ben ook aan het opruimen na jaren alles bewaren voor het geval dat. helaas kwam dat geval nooit en bleef ik spullen verplaatsen. dus nu gewoon weg met alles wat langer dan een jaar niet uit de doos of kast kwam. verkopen? hmmm nee geen zin in ,dus lekker op de weggeefhoek en in mijn omgeving en anders naar de kringloop of kleding container. heerlijk ruimte in huis en dus makkelijker schoonmaken en veel rust .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marktplaats doet het nog best. je moet het alleen een paar keer opnieuw er op zetten zodat het weer bovenaan komt. Ik neem me voor om veel op te ruimen. Soms lukt het, soms ook niet. Maar ik vind het alleen al leuk om al die oude dingen eens in mijn handen te houden. Van vroeger ( begin van het trouwen, dagboeken etc)

  Videobanden, foto's bewaar ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er komt een tijd dat je (oude) videospeler toch weg gaat of kapot gaat. Dan kun je ze ook niet meer bekijken. Of koop je dan nog een nieuwe speler voor de video's van je dochter? ;)
  Je kunt ook videobanden kopiëren naar een modernere drager. Dan kunnen je videobanden wel weg... :)

  Ik merk dat je wel heel veel moeite hebt met loslaten en afscheid nemen van dingen die je al jaren niet meer gebruikt, gedragen, of gezien hebt. Zo was ik jaren geleden ook. Niets (nou ja, bijna niets) kon ik weggooien of naar de kringloop brengen. Sinds enkele jaren is dat bij mij steeds verder omgeslagen, en nu ben ik al behoorlijk voortvarend in dingen wegdoen. Via MP gaat het soms heel traag, en op andere momenten loopt het toch lekker door. Maar wat mij vooral helpt is de opmerking 'bewaren voor het geval dat' ombouwen tot de vraag 'Wanneer ga ik spijt krijgen van het wegdoen van dit specifieke artikel?' En meestal bedenk ik me dan dat ik genoeg alternatieven heb waardoor ik het artikel niet hoef te missen. Bijvoorbeeld: Waarom 15 shirts hebben, terwijl er 2 of 3 nooit gedragen worden? Met 12 shirts red ik me ook wel, dus: weg met de 3 shirts! En zo ook met bijna alle andere kleding, oude jaargangen van tijdschriften, boeken, accessoires, noem maar op.

  Ik draai de beredenering nu dus om, en dan hou ik de echt onmisbare artikelen (voorlopig) in huis, en de overbodige zaken gaan weg!
  Misschien kun je hier iets mee, succes!

  Groetjes,
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb er zelf ook altijd wat moeite mee. Maar ik probeer mijn dochter toch wel anders op te voeden. Ze heeft nu een speelgoedkist. Als haar speelgoed er niet inpast moet er wat weg. zo voorkom ik dat het echt te veel word. Ik moet zeggen ze heeft er ook echt veel minder moeite mee dan ik. Ik denk dat nog: ohh die had ze voor haar 3 verjaardag gekregen. terwijl ze zelf denkt. daar speel ik toch niet meer mee. Grappig hoe verschillend dat we kunnen zijn. Dus ik denk dat ik nog wel wat van haar kan leren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen