maandag 6 april 2015

Pasen

Pasen 2015.
Wat heb jij gedaan met deze paasdagen?

Ben je op goede vrijdag en /of eerste paasdag naar de kerk geweest?
Heb je eieren verstopt of geschilderd?
Heel veel eieren - van de kip of van chocola - gegeten?
Lekker gegeten of gegourmet?
Paasbrunch gehad?
Was je op je paasbest gekleed?
Nieuwe kleren gekocht voor de Pasen?
Naar de autoshow of meubelboulevard geweest?
Naar je ouders of kinderen op bezoek?
Paastakken in je huis gezet?
De grote schoonmaak afgekregen voor de Pasen?

Pasen. Dagen met veel mogelijkheden tot activiteiten. Activiteiten die je heel veel plezier geven, je erg bezig kunnen houden. Er zijn zo veel mogelijkheden om te doen met Pasen... Er zijn te weinig paasdagen om alle activiteiten die je wilt doen ook uit te kunnen voeren. Dan heb je domweg te weinig tijd. Of?

Al die bezigheden zouden je ook wel af kunnen leiden van de bedoeling van Pasen.
Wat je ook gedaan hebt of juist niet....
Weet je de bedoeling van Pasen? Pasen; Feest omdat Jezus door zijn dood en opstanding weer de weg vrij gemaakt heeft waardoor wij weer in contact met God kunnen komen. Een nieuwe start om een open relatie met God aan te kunnen gaan. Een begin van het nieuwe leven. Wat houdt je tegen? Heb je concreet wat je tegen houdt of durf je eigenlijk niet?

Hoe lang is het voor jou geleden dat jij echt contact met God gehad hebt? Met God gepraat? Gebeden?
Schrijf er eens over!

3 opmerkingen:

 1. Geen van alle boven genoemde dingen hebben wij gedaan, manlief ging te werk en ik heb wat huishoudelijke taken gedaan, verder heb ik heel aandachtig geluisterd naar oudste zoon die zijn eignversie van het paas verhaal vertelde. Zo mooi omdat dit de eerste keer was dat hij bewust het verhaal gehoord heeft op school. Mooi hoe selectief hij is in het vertellen. Hij is 4 jaar en was vooral onder de indruk over het voeten wassen en samen eten en wijn drinken.Dat iemand aan een kruis word gehangen dat vond hij toch maar een vreemd stukje, want dat hoort toch niet mama! Einde verhaal. Aldus zoontje. Wij zijn geen gelovig gezin maar hebben zoontje bewust op een school geplaatst waar het geloof breed besproken word zo mag en kan hij zijn eigen weg hier in kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blogging is the new poetry. I find it wonderful and amazing in many ways.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben de zaterdag naar mijn ouders gegaan, die ruim 2,5 uur treinen van mij vandaan wonen. Op zondag naar de kerk geweest, waar Pasen echt gevierd werd, was een mooie ochtend! Daarna met de familie een heerlijke lunch gehad en 's avonds weer naar huis.

  Wat mooi dat je in je blog hier de aandacht op vestigt, veel mensen weten niet wat Pasen betekent.. Hoewel de Passion op TV daar toch veel aan verandert en meer mensen bekendheid geeft met het lijden en opstandingsverhaal. En de diepere betekenis erachter...

  Groet, L

  BeantwoordenVerwijderen