donderdag 23 april 2015

Schrijvend op weg.

Ik had beloofd te vertellen hoe de schrijfavond was. Ik schreef er hier al eerder over. Het was in Boekhandel Sjemen in Harderwijk op dinsdagavond 21 april.
Het was een heel geslaagde avond!

Bij binnenkomst was een deel van de boekwinkel verbouwd en leek het achterste gedeelte wel een klein restaurantje, waar de chocolaatjes en koekjes al klaarstonden voor de gasten. Zag er heel uitnodigend en gezellig uit. Ik zat aan een tafeltje met 1 bekende dame en 2 totaal vreemden, maar het was heel gezellig en we hebben best schik gehad om de dingen die we van elkaar hoorden en bij onszelf herkenden.

De schrijfster van het boek, Coby Kremer, was er zelf en vertelde over haar boek.
Het boek; Hartstocht schrijvend op weg gaan, neemt je mee op reis.
Je reis door je eigen leven. Dezelfde rode draad als in het boek werd ook gebruikt in de workshop.

Ik ben van mezelf een schrijver. Geen boekenschrijver, maar tijdens vergaderingen zit ik flink te pennen, ook als ik niet de notulist ben, ik heb al sinds mijn tienertijd een dagboek en nu blog ik.
Toch hoef je echt niet zo'n schrijver te zijn om naar deze schrijfavond toe te gaan. Het is echt voor iedereen. Zelfs als je dyslectisch bent. Wel handig als je je eigen schrijfsels wel gelijk kunt herlezen. Dat is wel nodig. Het gaat niet om goed of fout, foutloos of goede zinnen.

Ik ga de schrijftechnieken hier niet vertellen, want dan denk je vast dat kan ik zelf ook. En misschien is dat ook wel zo. Toch wil ik je een duwtje in de rug geven om er eens heen te gaan, of het boek te bestellen. Ga er mee aan de slag. Tijdens die korte schrijfopdrachtjes kreeg ik toch heel verhelderende inzichten. Echt fijn.
Over 1 van de schrijfopdrachten heb ik mijn man en vriendin niks gezegd. Deze hoop ik binnenkort eens in de huiskring te gaan doen.

Voor mij was het eigenlijk voor het eerst dat ik naar zoiets toe ging. Heb jij zoiets als dit al wel eens gedaan? Of koop je liever gewoon het boek en doe je het gewoon lekker thuis?

1 opmerking:

  1. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik vind het erg gezellig klinken. Zoiets lijkt me wel wat.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen