dinsdag 5 mei 2015

Bestemming vakantiegeld?

Eind deze maand komt bij de meesten het vakantiegeld weer binnen. Heb jij er al een bestemming voor? Gebruik jij het ook echt voor je vakantie? Kan jouw vakantie uit van je vakantiegeld? Of heb je het hele jaar steeds een beetje opzij gelegd om straks op vakantie te gaan.
Of heb je, net als wij, een heel andere bestemming voor je vakantiegeld.?Wij gaan dit jaar niet op vakantie. Wij gaan niet weg omdat eind mei, begin juni, manlief na 3 maanden revalidatie toch nog aan zijn knie geopereerd gaat worden. Begint de hele revalidatie van voren af aan. Duurt dan ook weer minstens 3 maanden.

Gelukkig zijn het wel de zomermaanden. Voor de werkgever wel heel vervelend, zijn we ons wel van bewust. Hebben wij ook niet zo uitgekozen.
Na de operatie is er eerst weer een aantal weken niet belasten, dan heel voorzichtig belasten. Als vrachtwagenchauffeur kun je ook niet zo ineens van de ene op de andere dag vanuit een rolstoel een computerbaan binnen het bedrijf uitvoeren. Nu verricht hij wel eenvoudige hand en spandiensten op de computer. Helpt bij de planning van de transporten en vindt het leuk en boeiend om te doen. Maar straks is hij toch weer even uit de running.

Wij hebben nog geen echte plannen voor het vakantiegeld. Gaat het naar de spaarrekening? Wordt het andere audioapparatuur? Bij het draaien van de CD van Michael W. Smith begon het vanmiddag alweer te haperen. Nu zit die CD er nog in en geeft het scherm alleen maar de term Loading..... Al minstens een half uur. Deze klacht hadden we ook tot 3x toe in de tijd dat er nog garantie op zat. Nu is de garantie al lang voorbij en komt die klacht toch terug. Rotding! (sorry) Was hartstikke duur en nooit echt plezier van gehad. doen we niet weer zo. DVD's speelde die al niet meer af en daar hadden we een oude budgetspeler voor aangesloten. Nu kan het dure apparaat toch echt naar de schroothoop.

Of gaan we geld uitgeven voor een andere condensdroger? Die van ons draait niet meer. We willen nog een keer nakijken of de snaar losgeschoten is tijdens het verplaatsen voor de verbouwing van de badkamer. We gebruiken de droger niet vaak, dus waren we daar nog niet eerder achter gekomen. Als de snaar losgeschoten is hoop ik dat wij t zelf er weer op kunnen zetten. Heb ik wel even 2 sterke kerels nodig die ons helpen dat ding eraf te tillen en verplaatsen. Als de snaar geknapt is, is het apparaat dan nog goed genoeg om de reparatiekosten op tafel te leggen? of kunnen we dan toch beter vervangen? T is al een hele oude droger.

Misschien toch maar naar de spaarrekening. We hebben gelukkig geen hoge rekeningen liggen die van het vakantiegeld betaald hadden kunnen of moeten worden. Dat geeft al rust. De wens van andere apparatuur is er wel, maar dat voelt toch anders als onbetaalde rekeningen.

Ik heb een wisselend loon. De ene maand is het meer of minder dan de andere maand. Ik vind het jammer dat het vakantiegeld niet apart overgemaakt wordt. Dan zie ik gelijk wat gewoon loon is en wat echt vakantiegeld.

Wat zijn jouw plannen met je vakantiegeld? Heb je er al een bestemming voor of zie je t wel als t er is?

7 opmerkingen:

 1. Nou ik weet het wel, we kopen het brandhout voor de winter.37 kuub hout hebben we nodig en dan weten we dat we tot volgend jaar april genoeg hebben voor ons 5 koppige gezin te verwarmen. 1 kuub kost ong. 32 euro , dus reken maar uit. Vakantiegeld opperdepop maar wel de zekerheid van de hele winter warmte, groeten Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aan de vakantie die wij hebben geboekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gedeeltelijk extra aflossing hypotheek aan het eind van het jaar en gedeeltelijk interieur in mijn nieuwe huisje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik het dit jaar om daadwerkelijk de vakantie deels van te betalen. Het volledige bedrag heb ik ervoor nodig! Ik kan de vakantie ook zo wel betalen maar dat is dan ook lood om oud ijzer als ik het eerst op mn spaar zet en daarna er weer afhaal voor de vakantie.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gebruiken het Om eindelijk de schuld bij de familie af te lossen, kunnen we daarna beginnen aan het aflossen van de restschuld. De restschuld bedraagt 20.000 euro. Dus ja we hebben nog even te gaan. Het vakantie geld voelt als een heerlijk extraatje en een flinke stap in de goede richting.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gebruiken het vakantiegeld altijd om daar de vakantie van te betalen. Dit jaar een zomerhuisje gehuurd aan de kust, voor een week. Ik weet van te voren wel zo'n beetje hoeveel het is, zodat ik weet wat we kunnen uitgeven aan de vakantie.
  Jij schrijft dat je graag wilt weten wat je vakantiegeld is, maar je zult toch wel een specificatie krijgen waarop je loon + het bedrag van je v.u. is vermeld???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heftig voor jullie, heel veel sterkte met de revalidatie. Een hele goede zomer, geniet er van! Vakantiegeld...???

  BeantwoordenVerwijderen