vrijdag 10 juni 2016

Steunzolen, en n rib uit m'n lijf.

Ik ben al enkele keren bij een manueel therapeut geweest omdat ik last heb van mijn linkerheup. Wat geeft dat een verlichting!
Ik had er al heel lang last van, zeg maar jaren.... Ik was er ook al eens eerder mee naar de huisarts geweest en kreeg er toen een prik in. Hielp niet echt. Maar omdat mijn klachten bij vlagen kwam, een tijd wel, en dan weer een tijd niet, bleef ik er mee door lopen. Want och, als t komt en gaat, dan gaat t toch? De laatste tijd werd t zo langdurig en heftig, dat ik maar eens terug ging naar de huisarts. Hij zag in zijn pc dat ik er al 6 jaar geleden mee bij hem geweest was.  6 jaar!
Hij heeft me nu doorgestuurd naar de manueel therapeut en podoloog voor steunzolen. Die manuele therapie werkt. Toen ik m vertelde over de bevindingen van de steunzolenmaker ging hij ook aan de gang met mijn voeten. In de gewrichten heb ik ruimte zat, maar zit er ook wat vast.

Vanmorgen heb ik de steunzolen opgehaald. Dat kostte me een rib uit m'n lijf. € 162,50! Ik krijg er van de verzekering nog minder dan de helft voor terug. Eigenlijk niet zo heel slim van die zorgverzekeraars. Hoeveel mensen zullen nu geen zooltjes nemen wegens de kosten? Lopen door en komen jaren later met veel duurdere medische kosten. Geld was voor mij nu niet de reden om het uit te stellen, maar er zullen er wel zijn.

Het voelt wel gek, ik heb een bult onder mijn voeten nu. Midden onder mijn voeten. Over een uurtje gaan ze wel weer even uit. Straks moet ik  op mijn werk nog een hele middag staan en lopen, dat is net iets te lang van t  goede.


Als je goed in mijn sandalen kijkt zie je ook dat ik bij mijn linkervoet niet en bij mijn rechtervoet amper op de buitenzijkant van mijn voeten loop.
Ik ben benieuwd welk effect dit op mijn lijf gaat krijgen. Ik hoop dat ik dit bijna net zo snel merk als het effect in mijn portemonee.

Heb jij wel eens zo lang doorgemodderd met een kwaaltje? Hoeveel profijt heb jij van je steunzolen? Worden ze bij jou door je zorgverzekering vergoed?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb sinds drie jaar steunzolen, had het eerder moeten doen. Van mijn verzekering mag ik eenmaal per jaar een paar nieuwe aanschaffen, maar wel met bijbetaling van 90 euro, dus best duur. Wat ik een groter probleem vindt is, dat steunzolen niet in alle schoenen passen, je bent nu aangewezen op dure merken als wolky, Gabor, Footnotes, Durea. Vaak heb je ook een bredere maat nodig, ik ging van g naar H breedte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij www.fijneschoenen.nl hebben ze alleen maar schoenen die steunzooltjes kunnen hebben. Je haalt de zool eruit die erin zit en vervangt die voor de steunzool.
   Groeten debby

   Verwijderen
 2. Ook ik heb sinds een paar maanden steunzolen ivm pijn in mijn rechterheup (afwijking van de voet). Bij mij waren ze veel duurder (236,50) en kreeg geen cent van de verzekering. Gelukkig kan ik het betalen. Wat ik heel erg lastig vind is dat je het steeds moet verwisselen in de schoen en inderdaad een pasprobleem. Ik denk dat ik er baat bij heb dus dat is weer een voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu 3 jaar achtereen een nieuw paar aangeschaft, de zolen kunnen nu in de schoenen blijven zitten bij mij, wel zo makkelijk! TIp: schaf voor in huis slippers aan waar de steunzool in kan, zo loop je de hele dag op de goede manier.

   Verwijderen
 3. wat zou het heerlijk zijn als je helemaal van je klachten afkwam.
  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geloof wel in steunzolen. Helaas trof ik de verkeerde podotherapeut. Heb nu dus zooltjes die weinig voor me doen. Weggegooid geld. Ik ga nog wel op zoek naar een betere podo. Je kunt de kosten overigens aftrekken als ziektekosten bij je Belastingaangifte.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen