zondag 4 december 2016

Wat te doen met foto's?

Vanmorgen tijdens het wandelen met de hond weer een paar leuke foto's gemaakt. Het was er ook prachtig weer voor; nog een beetje rijp op de bladeren en het gras, een licht zonnetje er bij. Kan haast niet mooier.
Ik maak foto's met een camera en met mijn mobieltje. En soms maak ik foto's met de camera van het werk.
En dan begint het gegoochel. 3 verschillende camera's, verschillende manieren van opslaan en ze komen ook spontaan op andere plekken terecht op mijn laptop. Vooral sinds Windows 10.

In het begin had ik altijd een heel overzichtelijk systeem van afbeeldingsmappen per maand. Later ontdekte ik dan ik dan ook moet onthouden wannéér ik die foto's gemaakt had. Dan zocht ik de foto's van de crocussen in maart. Nu geef ik sommige foto's al wel een naam, dat maakt het zoeken door de laptop wel makkelijker.

Mede door toevoeging van One Note komen de foto's van mijn mobieltje wel makkelijker ook op mijn laptop, maar weer op andere plekken. Ik moet zelf alles verschuiven om het op mijn vertrouwde manier te bundelen.

Ik ben er nog niet uit hoe ik dit het makkelijkst bij elkaar kan houden. Misschien moet ik een nieuwe manier ontdekken hoe ik mijn foto's ga opslaan.
De gewone camera had altijd dat ik via een wifiknop de foto's ook draadloos naar de laptop kon sturen, maar ook dat lukt om de een of andere vage reden ineens niet meer. Dus dat moet weer met een kabeltje.
Gepruts!

Vorige week ben ik weer eens sinds lange tijd een dagje met manlief meegeweest met de vrachtwagen. Daar heb ik onderweg ook mooie foto's gemaakt. Toen was het 's morgens mistig. Die ochtendmist bleef toen lang op de veldenhangen. Op sommige plaatsen hadden we echt van die mistbanken. Zó rij je in de zon en zo in de mist. Of reden we zelf in de zon en hing de mist boven de velden. Prachtig om te zien!
Leuk om te proberen dat vast te leggen.

De meeste foto's zijn gemaakt vanuit een rijdende vrachtwagen. Of ze zijn gemaakt toen manlief aan het lossen was van zijn vracht. Dit zijn bundels van gemiddeld 4 tot 10 meter breed. Daar kan ik hem toch niet bij helpen. Alleen zorgen dat ik niet op onveilige plekken ga staan. Bij zulke grote en zware pakken moet je er altijd rekening mee houden dat dit kan vallen. Dus uit de buurt blijven! Als ik dan foto's kan maken van de omgeving lukt dat best.
De omgeving is niet altijd fotogeniek, en soms maar bar koud op de volle wind. Dan blijf ik in de auto en zit ik wat met mijn mobieltje te prutsen of te breien.

Soms zou ik best wat meer met mijn foto's willen doen. Lid worden van een fotoclub? Daar vind ik nog geen tijd voor. Insturen voor fotowedstrijden? Ach, dat is vaak al zo professioneel, dan zijn de mijne maar kiekjes.
Instagram?
Blog?
Wat doe jij met je foto's? Of staan ze bij jou ook op op je computer "opgeslagen te zijn?"

4 opmerkingen:

 1. tuurlijk lekker op de pc tot dat ie crasht tegenwoordig sla ik ze op op een harde externe schijf. Probeer wel elk jaar foto's uit te zoeken voor een boek bij webprint vind ik dat het makkelijkste . lekker daar opslaan tot er een aanbieding komt en dan afdrukken :) maar ik probeer ook iets selectiever te zijn en foto's eruit te gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto's per jaar laten afdrukken... Dat heb me ik ook al tijden voorgenomen. Ben er ook wel eens voor gaan zitten, maar dan moet je gaan selecteren; welke wel en welke niet. Veel verder dan januari ben ik nog niet gekomen. Wie weet...Ooit, als ik meer tijd vrij ben.

   Verwijderen
 2. Ik vrees dat de mijne op mijn computer rondslingeren. Zou je jouw foto's niet kunnen aanbieden op pixabay.com? Daar kunnen mensen gratis foto's en afbeeldingen van afhalen voor blogs e.d. en je kunt iemand daar ook voor betalen als je dat wilt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat goed dat je zo zorgvuldig met je foto's omgaat. Ik ben daar veel slordiger in, en ben dus vaak foto's kwijt. Maar de mijne zijn ook niet zo mooi als die van jou.

  BeantwoordenVerwijderen