zondag 29 januari 2017

Is 't een auto? Of toch een brommer?

Ik woon zo ongeveer naast een middelbare school. Dat is een af en aan van voetgangers vanaf het station, fietsers, brommers, auto's en ...ja wat eigenlijk? Aan de voorkant zien ze er uit als een gewone auto, maar volgens de achterkant zijn ze dat niet.


Nu staan ze stil, geparkeerd. Maar als je dit in alle drukte en herrie aan ziet komen, dan weet je toch niet in 1 tel of het om een auto of brommobiel gaat?
Dat geeft toch verwarring voor het andere verkeer? 
Leidt dat niet tot onveilige situaties?

Ik denk dat dit van oorsprong gewone, maar omgebouwde auto's zijn. Ja, als je heel goed kijkt zie je wel dat er verschil is in de kentekenplaten.
Als ik "de minister" was had ik die een heel andere kleur gegeven of zoiets. Zodat het ook van voren sneller zichtbaar is dat het niet om een gewone auto gaat. Ik geloof dat ik het ombouwen helemaal niet zou goedvinden. Alhoewel, voor ouderen die nog geen afstand willen doen van hun eigen auto, maar het hele snelle verkeer niet maar aankunnen kan het wel een mooie tussenoplossing zijn.

 

Hier op school zijn het de jongeren die er in rijden. Ik snap de jongeren wel die in zo'n ding rijden. T is net echt, en toch volstaat een brommerrijbewijs. (Denk ik) En zo kom je lekker droog en luxe op school aan.
En heb je later wel je autorijbewijs, kan het misschien zo weer teruggezet naar gewone auto? Ik heb geen idee hoe zoiets werkt.
Ik zie ze wel geparkeerd staan, maar heb nog geen jongere aan kunnen spreken en hen kunnen vragen hoe het rijdt.

Waar mogen deze voertuigen wel of niet rijden? Ik kan me niet voorstellen dat ze als brommobiel op het fietspad moeten. Ik zie nog geen Volkswagen Caddy op een schelpenpaadje voorbij tuffen.
Welk rijbewijs heb je hiervoor nodig? Ik zie voertuigen staan met een sticker van 25 km, en voertuigen met een sticker van 45 km. Daar zal dus ook wel verschil in zitten. Ook in verkeersregels. Welke gelden er?
En hoe duur zou zo'n ding in verzekering en belasting zijn?

Hier in de straat zie ik ze dus veel staan. Is hier sprake van een landelijke trend? Zien jullie ze ook al veel rijden? Heeft een van jullie hier al eens mee van doen gehad?  Heb je er zelf een?

4 opmerkingen:

 1. Ik zie ze hier regelmatig ja, en met jongeren erin..
  En wat ik ook zie, is dat een gewone auto omgebouwd is tot een 45 km auto.
  Dat is een raar gezicht, een scenic met een brommerplaatje..Ook een keer een Mercedes gezien met brommerkenteken en 45 km plaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken deze auto-tjes niet. In de Achterhoek zie ik soms wel zo'n auto die 45 km per uur kan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. verschillende bronnen geven aan dat je voor het rijden van zo'n auto een trekkerrijbewijs moet hebben

  BeantwoordenVerwijderen