donderdag 5 januari 2017

Vlees voordelig ingeslagen.

Vanmorgen moest ik vroeg mijn bed uit. Op donderdag is het altijd pa-dag. Ik ga dan naar mijn pa toe. Meestal heb ik die dag de auto omdat mijn man dan met zijn collega mee rijdt. Die collega is deze week nog vrij. Dus moest ik hem eerst naar zijn werk brengen. Stond ik daar al om half 7!
Meestal ga ik dan rechtsomkeert naar huis. Vandaag maar niet.

Vorige week hoorde ik van mijn collega dat de slachterij bij hem, en bij mijn pa, in de buurt elke donderdagmorgen vlees verkoopt. Dit is altijd s'morgens heel vroeg. Ik had er wel eerder van gehoord, jaren geleden. Ik wist niet dat dit nog steeds bestond.

Ik ben dus vanuit 's mans werk rechtstreeks doorgereden naar het dorp van mijn pa. De slachterij wist ik wel te vinden vanuit mijn geheugen. Ik reed er zo naar toe. Had ik niet verwacht. Ik heb niet zo veel vertrouwen in mijn routekennis.
Maar daarna begon het grote gezoek; Waar zit de ingang van de winkel? Ik heb al bij de vroegere LTS gestaan, bij  de andere buren van de slachterij, maar zonder succes.
Op internet had ik al wel gelezen dat de ingang slecht te vinden was en het er heel erg druk zou zijn. Nou dat van die ingang klopt dus! Wat bezielde me ook om juist nu het zo donker en glad is daar te gaan lopen zoeken? Collega had t er ook over dat die slecht te vinden zou zijn, zeker als je er nooit geweest bent.
Verschillende keren mensen heb ik aangesproken om t te vragen. Toen ik t al min of meer opgegeven had sprak iemand mij aan; Bent u op zoek naar de winkel? Loopt u maar mee. 

Eenmaal binnen begon mijn grote verbazing. Leek wel op een slagerij, maar dan alles gewoner en groter. Met gewoner bedoel ik dat het vlees in kratten ligt en niet op een presenteerblaadje. Wel schoon hoor. Ik zag ook vlees wat ik niet kende. Stomphaas, varkenships, stukken poot, maar ook de bloemstuk waar pa om gevraagd had. Ik had nog nooit over bloemstukvlees gehoord. Het ziet er ook mooi uit en heb t gekocht. Nu nog opzoeken wat er mee kan.
Heb jij een idee of recept? Mail het maar!

Ik heb veel vlees gekocht.

Allemaal pakjes vlees, klaar voor de vriezer.  
Vooral het gewone onbewerkte vlees was voordelig. Riblappen voor €6,50 per kilo is maar een voorbeeld. Kogelbiefstuk 9,75 per kilo.
Ik heb flink ingeslagen en kan weer een hele poos vooruit!

Ik weet nu waar het is, hoe ik mijn bestelling kan mailen dus ik bewaar deze info goed. Nu eerst proberen hoe het vlees op langere termijn zich houdt.
Hoe is het na een of twee weken of iets langer in de vriezer?

Ik vind dit soort dingen leuk; Voordelig een flinke voorraad inslaan en gelijk verwerken. Of het nu zoals vandaag vlees is, of in de zomer een lading fruit.
Heb jij ook dit soort adresjes?
Zullen we die info uitwisselen? Mail me maar.8 opmerkingen:

 1. Dag Hannie,

  Kijk eens:https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=bloemstuk+vlees+recept

  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow ik zou erg graag willen weten waar dat is of wat de site is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Lot,
   Stuur mij even een mailtje, dan stuur ik jou alle informatie die je weten wilt. Je kunt mijn mailadres vinden onder mijn profiel. Ik zet m niet zó op t internet, lijkt me niet zo slim. Ik had al bij jouw profiel gekeken of ik je kon mailen, maar kan je mailadres niet vinden. Tot gauw, Groetjes, Hannie

   Verwijderen
 3. Wij kopen altijd bij de boer voordelig vlees. Dat is al ingevroren en bewaren wij ook nog een maand of 4 in de vriezer, lijkt me dat jouw vlees ook prima een paar maanden bewaard kan blijven hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht vroeger met vriendin een koe per jaar. Het vlees deden we in de vriezer. Nooit problemen gehad...het laatste vlees werd dus na ongeveer een jaar opgemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bestel mijn vlees al jaren bij de 5 sterren slagerij in Elspeet.
  Top vlees, je kan het net zo krijgen als je wilt, en heerlijk goedkoop, doe dit elke 3 maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wij kopen met kennissen een gedeelte van een koe. dat ligt rustig een half jaar in de vriezer. Onze vriezer is wel -30. horecavriezer. maaar geen problemen vlees blijft heerlijk. Op deze manier kunnen wij gewoon goedkoop scharrelvlees kopen,

  BeantwoordenVerwijderen