donderdag 9 februari 2017

Je aankooptopper op de (huishoud)beurs.

Binnenkort is weer de huishoudbeurs. Dit jaar is de huishoudbeurs van 18 tm 26 februari.
Vorig jaar ben ik er kort geweest met mijn dochter. Daarvoor was ik er al een paar jaar niet weer geweest. Ik weet ook niet of ik dit jaar ga. Misschien wil ik komende week wel naar de handwerkbeurs in Zwolle, of de Libellebeurs in mei in Almere.
Maar daar wil ik het vandaag helemaal niet over hebben.

Ben je er wel eens op de huishoudbeurs geweest?
Dan  kun je je vast ook wel herinneren met hoeveel rommel je thuis kwam. Als je dan na een hele dag met zware tassen sjouwen..... (want je tassen tegen betaling ergens anders parkeren, neuh..toch maar niet) En met zere voeten thuis gekomen, bleek de oogst soms toch tegen te vallen: Folders, hebbedingetjes die na korte tijd wel weer in de prullenbak belandden. Frutsels die toch niet zo handig bleken. Of snel kapot gingen.

Maar wie weet heb je net als ik toch nog een dingetje wat je nu, na jaren nog steeds gebruikt. Ik heb geen flauw idee meer wat ik ervoor heb betaald, bij wie of wanneer ik t gekocht heb. Wel weet ik dat ik het nog steeds veel gebruik en er blij mee ben.

Het is een snij apparaat voor groenten.


Je kunt in één beweging je ui, aardappel of peen in reepjes of plakjes snijden.
In twee verschillende maten en diktes.
Er zit ook wel zo'n opvangbak bij maar meestal zet ik dat ding gelijk op de pan. En t fijne is dat t ook scherp blijft, zelfs nu na jaren.

Het gaat mij er niet om reclame te maken voor het ene of het andere apparaat, ik zeg t er maar (weer) even bij.
Het gaat mij om het gebruiksgemak en de herinnering; Dit ding heb ik op de huishoudbeurs gekocht en ik heb er nu nog steeds plezier van!

Welk ding heb jij ooit op een beurs hebt gekocht waar je nu nog steeds plezier van hebt?


3 opmerkingen:

 1. Dat ding heet mandoline :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik dat snijapparaat al jaren. Heb het tweede al in gebruik. Voorlopig hoef ik er geen meer te kopen. Mijn zus bracht twee zeer goede exemplaren van de rommelmarkt mee. Dus die heb ik op voorraad. Het eerste kocht ik voor 10 gulden.
  We kunnen het niet missen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat lijkt me een handig apparaat om te hebben zeg! Ik ben ooit 1 keer naar de Huishoudbeurs geweest maar ik vond het een verschrikking vanwege de drukte.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen