woensdag 12 april 2017

De lampionplant in mijn tuin.

Het zal zo'n twee jaar terug geweest zijn. Ik had mijn zinnen gezet op de lampionplant. Die wilde ik zelf hebben in mijn tuin. Leuk, die feloranje ballonnetjes!
Ze zijn ook heel leuk.
Los in een glazen pot, of enkele exemplaren los op een houten dienblaadje met wat kaarsen...Ideeën genoeg. Echt een herfst decoratie dingetje.

Ik heb er nog een heleboel liggen.

Kistjes Lampionnetjes
Ik bewaar ze droog en donker. Dan heb ik er komende herfst ook nog weer wat aan.
Ik heb er ook nog wat opgehangen.

Die zijn intussen wel wat verbleekt. De foto valt ook wat lichter uit.

Toen ik mijn zinnen gezet had op de planten had ik er een lieve duit voor over, maar kon ze niet vinden om te kopen. Mijn collega had ze wel in de tuin. Van haar heb ik toen wat stekjes meegekregen. Ze waarschuwden mij dat ik ze wel apart moest houden in een hoekje in de tuin, want ze woekeren heel erg.
Ik was dus gewaarschuwd. Maar misschien herken je t wel; als je iets graag wil, kun je wel eens doof zijn voor adviezen...

Vorig jaar al hebben ze mijn hele tuin ingepikt! Dat laat ik dit jaar niet weer gebeuren. Sterker nog, ik ga met deze plant stoppen. Mijn tuintje is te klein voor dit spul. Zeker nu ik het grootste deel van dit blok wil gebruiken voor moestuin. Dus moet t eruit.
Nu ben ik continue bezig om elke punt die boven komt er met wortel en al eruit te trekken. en nu na 3 rondes, komen er nog steeds punten boven!
Het is er nog steeds niet uit.

Nieuwe puntjes Lampionplant.

Deze foto heb ik op 12 april gemaakt. 
Ondanks dat ik t nu als onkruid vind voor mijn tuin, heb ik er toch n beetje moeite mee om er er zo maar uit te trekken en weg te gooien.
Wil je ondanks mijn verhaal toch een wortelstekje van deze lampionnetjesplant, laat t me dan weten. Ik wil ze er graag voor je uit halen! Dan laat ik ze eerst iets groter worden, voor een beter resultaat voor jou.

10 opmerkingen:

 1. Dit geldt ook geldt voor lelietjes der dalen, we hebben daar dezelfde ervaring mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die heb ik toen allemaal weggehaald omdat de kippen ze wilden eten. Het schijnt giftig te zijn, ook voor kippen. Nu krijgen die 3 sprietjes die nu alsnog opkomen weer alle ruimte. Ze woekeren niet zo agressief als die lampionnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou graag een stekje van je willen hebben, wil je er eentje bewaren voor me?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stekjes zijn groot genoeg om uit te delen. Wil je mij een berichtje sturen hoe ik je kan bereiken? Links op de site bovenin zie je hoe je me kunt bereiken.
   Groetjes,

   Verwijderen
 4. ha ha ha wat herkenbaar ik heb ze ook ooit eens als een stekje ergens gezet en idd je hebt zo een tuin vol, maar als je steeds elke keer wat weg haalt is het te overzien ik laat er altijd een paar staan blijft leuk in de herfst. De wortels groeien zo weer aan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OHHH Wat leuk hihihi....Eerst supergraag en dan een ergenis.
  Toch zou ik ook heel graag een stekje willen hebben !!
  Ik heb een leuke plek in de tuin waar ze hun gang mogen gaan en er geen last van heb. Maar met de herfst...oh...ja leuke tuin taferelen maken. Dus heeel graag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stekjes zijn groot genoeg om uit te delen. Wil je mij een berichtje sturen hoe ik je kan bereiken? Links op de site bovenin zie je hoe je me kunt bereiken.
   Groetjes, Hannie

   Verwijderen
 6. Ik laat de puntjes eerst iets verder opkomen zodat ze sterker zijnen ga ze dan uitdelen. Nog even geduld dus. Als ze groter zijn zoek ik wel contact met je/jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk spul zeg! Ik wist niet dat ze zo konden woekeren. Anders zou ik ze ook zo wel willen hebben.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze zijn zeker leuk maar woekert erg. Ik heb al eens gehoord dat je het in een ingegraven emmer moet zetten, dan kunnen de wortels geen kant op.

  BeantwoordenVerwijderen