woensdag 5 april 2017

Slechte schuurdeur; houtrot

In de herfst zag ik dat de schuurdeur blazen begon te krijgen.  Toen ik op die bobbel drukte, prikte ik er dwars doorheen! Blijkt dat er water onder de verf is terechtgekomen. Dus het hout onder de verf is gaan rotten.Ik heb wel eens iets voorbij zien komen in een reclame over houtrotvuller....
Maar ik denk dat je dan droog weer en droog hout moet hebben. Dus moet ik hiermee wachten tot het zomert. Anders droogt het hout niet. Het duurt alleen nog zo lang tot het echt zomert en het hout werkt ondertussen verder.
Het vocht trekt er meer en meer in en de deur begint ook uit te zetten. De deur klemt ook steeds meer. Straks hebben we spontaan een kattenluik in de deur. Zit ik niet op te wachten. Of iets kleiner; een muizenentree.

Ik zie er tegenop om die deur op te knappen of vervangen. Hoe moet dat opknappen nou precies? Of we nou het een of het ander doen, de deur zal dan toch weer geschilderd moeten worden. Bij een hele nieuwe deur moet er nieuw glas in, nieuwe sleutels aangemaakt worden, geschilderd. Wat zou zoiets kosten om het te laten doen?

Gek is dat, ik fiets naar de andere kant van de stad voor voordelige koffie, maar dit soort dingen.... Dan geef ik liever toch maar wat geld uit om het gemakkelijker goed te krijgen. Heb ik de kennis en de puf niet om dit op te pakken. Het zelf doen gaat mij boven de pet, maar ik zou ook niet weten waar ik zoiets kan laten doen. Ik denk dat je bij grootbedrijven als Gamma of Praxis onnodig duur uit zou zijn voor een complete deur.

Heb jij je schuurdeur wel eens moeten vervangen? Hoe heb jij dat opgelost?