vrijdag 23 juni 2017

Moestuinpogingen

Mijn moestuintje levert kleine genietmomentjes op.
Een handje vol met de eerste spercieboontjes. De eerste rode besjes.
Maar de opbrengst is nog zo gering, dat er nog zeker geen sprake is van besparen vanuit de moestuin. Da's wel een beetje jammer. Al was t maar 1 maaltje....
Nou moet ik ook weer niet gaan piepen. Er komen straks best veel rode besjes van af. Ik moet gewoon nog even wachten op de groente.Ik merk toch dat ik te weinig weet en te weinig tijd steek in het tuintje. 
Te weinig weten merk ik nog steeds. Dan heb ik ineens weer een dikke spinnenweb in de appelboom wat een rupsenweb blijkt te zijn. Dan ontdek ik dat ik de bordjes die ik zo leuk bij mijn zaaigoed heb gezet niet meer zie als het zaaigoed groot geworden is. 
Kijk, dit bedoel ik;
Ergens ver achter de planten staan hier en daar nog een klein bordje.

Ik was druk met te groot geworden onkruid. Toen voelde er ineens een blad aan als een blad van de komkommerplant die ik net op een andere plek had vastgehad. Bleek daar ook  komkommerplantjes te staan, onder de tomaat.
Die had ik er net met het onkruid en al uitgetrokken.
Dus leer met mij mee; Zet je bordjes van je zaaigoed vóór je rijtjes, niet erachter. Anders zie je ze niet meer als je zaaigoed groot wordt. Maar ja, een beetje moestuinierder wist dat misschien al lang!

Wat zijn jouw moestuin toppers of floppers?2 opmerkingen:

 1. Ik heb veel geleerd van de tv-programma's Gardeners' World en Beechgrove Garden, allebei op de BBC. Als je het Engels lastig vindt, kun je via teletekstpagina 888 er Engelse ondertiteling bij krijgen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je tip Siebrie. Die ga ik eens opzoeken in de tv gids wanneer die programma's er zijn. Dan ga ik zeker kijken!

   Verwijderen