donderdag 8 juni 2017

Wil je stoppen met haarkleuringen? n Tip.

Al eerder heb ik je verteld dat ik ben gestopt met mijn haren te kleuren. Ik schreef daar over op 3 augustus vorig jaar.
Toen zag het er op de dag van de (prijzige) mini-highlights er zo uit;

 

Nu  ben ik 10 maanden verder. Ik heb het kleuren nog steeds niet weer opgepakt.
Ik was heel erg bang voor het witte badmutseffect.
Een plaatje welke ik van internet laat zien wat ik bedoel;

Ik heb het idee dat dit mij wel aardig bespaard is gebleven. Ik heb het idee dat het mee is gevallen door deze  tip;

Mocht je ook willen stoppen met het kleuren van je haar dan zou je je haar kunnen gaan wassen met head en shoulders shampo. Van deze shampo zeggen kappers dat deze nogal agressief is.
Als je het gebruikt bij je pas gekleurde haar dan is het heel snel weer verbleekt of vervaagd. Maar dat is nou juist wat ik wilde bereiken! Nu de kleur steeds meer vervaagd heb ik toch iets minder nadrukkelijk last van uitgroeiverschijnselen.
Nu lijkt het toch nog wat natuurlijker. (Hoop ik.)
Mijn eigen kleur komt er meer en meer doorheen.
 Nu ziet het er zo uit;

 

 Het bruin is nog een rest haarverf. Ik wilde het niet bij de kapper volledig laten ontkleuren. Dat schijnt ook nogal agressief te zijn voor je haar. Bovendien ben je dan van de één op de andere dag grijs. Heb jij dit gedaan? Hoe is jou dit bevallen? Hoe duur is zoiets?

Kleur jij je haar nog? Heb jij wel eens overwogen hiermee te stoppen? Hoe ga jij dat aanpakken?

7 opmerkingen:

 1. Jammer dat is geen foto kan toevoegen van mijn nu reeds twee jaar lang niet meer geverfde haar. Het eerste haar was moeizaam. Uiteindelijk de uitgroei eraf laten knippen, en nu is het donkergrijs met wit. Na 25 jaar verf. Ik ben er blij mee. En het staat echt leuk vind ik zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verf het niet. Ik heb lang blond haar en ben nog maar een beetje grijs. Ik heb mazzel want het grijs vakt bij mijn natuurlijke haarkleur niet zo op. Op mijn vijftigste krijg ik nog steeds complimenten over mijn haar en daar ben ik best blij mee :-)
  Ik heb een tijdje kort haar gehad, maar dat is niks voor mij. Ik voel me er niet goed bij. Nu heb ik een lange vlecht en mijn haar groeit nog steeds. Die vlecht past bij me. Hiervoor heb ik mijn lange haar een tijdje in lagen gehad. Het was toen wel iets minder lang dan nu en het krulde toen ook meer. Die krullen heb ik van mezelf. Ook al kleur ik mijn haar niet, ik heb toch het idee dat ik door fases ga voor wat ik vind dat bij me past. Als een vlecht niet meer mooi staat wil ik mijn haar half lang en dan steek ik het op met een mooie speld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om deze reden kleur ik mijn haar alleen met een spoeling. Die is er na 4 keer wassen weer uit. Het uitgroei effect lijkt me erg lastig. Maar ik vind dat je het goed hebt opgelost!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaren gekleurd, totdat ik last kreeg van de chemische verf. Afgelopen jaar overstap naar Henna-kleuring gemaakt; goede Henna-verf bij de kapper laten opbrengen. Doe ik nu een half jaar. Mij insteek is als al de chemische verf uit de ondergrond is verdwenen (komende zomer schat ik in), het dan met head & shoulders tewassen, zodat het opbleekt. Maar misschien ga ik ook wel voor een lichtere hennakleuring. Henna bevalt me prima en is dus lang niet altijd rood.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twee jaar geleden ben ik gestopt met het kleuren van mijn haar. Eerst meer en meer voor gek gelopen vanwege de uitgroei. Na circa 6 maanden de schaar erin. Vervolgens heb ik het in een gewenst model laten groeien. Heerlijk dat ik niet meer elke 4 weken naar de kapper hoef. Goed voor mijn beurs en grijs is trendy. Mijn kapper laat het grijs verven, ik laat het grijs wegwerken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het zo een beetje armoedig staan. Ik zou eerder overgaan op highlights waardoor het geheel al een stuk lichter wordt. Highlights gaan over in je natuurlijke grijze kleur en dat bruinige gaat dan wat meer naar de achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toen ik net grijs werd, had ik absoluut geen zin om het te verven, dus liet ik het gewoon zo als het was.
  Ik zat een keer bij de kapper om geknipt te worden, en de kapster zei: wat wordt je toch mooi grijs!
  Ik keek naar mezelf en dacht.....wil ik dit wel? Ik kan nog zolang grijs zijn. Toen ben ik het gaan verven. Eerst donkerbruin met wat rossig erdoor (mijn normale haarkleur), maar die uitgroei! Dat vond ik toch lelijk.....
  Toen ben ik overgestapt op blond. Halflang, en na de overgang heb ik ook ineens krullen. Het bevalt me nog steeds goed. Ik ga 1 keer in de 6-8 weken naar de kapper om het bij te laten kleuren, uitgroei valt niet op met het blond.
  Een van mijn vriendinnen laat het ook uitgroeien. Ik vind het niet mooi. Je lijkt al gauw zo oud.....
  Sorry, maar je vroeg om meningen. En dit is de mijne :)
  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen