donderdag 15 juni 2017

Gevaarlijke mails.

Dieven worden steeds vaardiger in het stelen van onze spullen. Het maakt niet uit of het nu om onze fietsen, auto's, huizen of computergegevens gaat.

Dieven worden steeds vaardiger, onze sloten steeds steviger.

Maar de zwakste schakel hierin blijven wij toch zelf. Met ons gedrag. Of onze onwetendheid. Of onze nalatigheid.
Dieven zijn daar op uit.
Soms maken wij hen het wel heel makkelijk;
Ze voelen even of wij de poortdeur wel op slot hebben.
Lopen langs het fietsrek op zoek naar fietsen die niet op slot staan. S 'avonds of op rustige momenten en plekken nemen ze je fiets ook wel mee als die wel op slot staat. Gaat zo mee het busje in.
Je autoportier, of autoraam niet helemaal afgesloten? Dan zijn ze ook zo je auto binnen.

Op de computer of loptop hopen ze op onze onwetendheid of onachtzaamheid; éven niet opletten en bám! Hebben ze je gegevens.
Want zeg nou zelf; deze mailtjes lijken toch aardig echt?Vooral op een mobieltje vind ik het extra gevaarlijk. Als ik mijn mails lees op de laptop, zit ik er speciaal voor om mijn mails te lezen. Op mijn mobieltje is het nog wel eens dat ik gauw even mijn mail lees en ondertussen nóg iets aan het doen ben. Hoe gevaarlijk is dat! Het andere wat ik aan het doen ben kan misgaan doordat ik met mijn mobieltje bezig ben. Ook het mailtjes lezen en gauw beantwoorden kan misgaan. Te snel kun je dan op een foute link klikken.

Is het jou wel eens overkomen?
Wat gebeurde er toen?
Hoe is dat opgelost?3 opmerkingen:

 1. Gelukkig niet, maar ik herken dus wel dat die mailtjes er superecht uitzien. Ik had een keer zogenaamd een boete en in paniek had ik bijna op de link geklikt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden er gisteren weer een; Zogenaamd van onze provider. Ja, echt dezelfde naam als onze provider. Dat komt als je mailadres @ providernaam is. De mail leek net echt, met slechts 1 klein taalfoutje waardoor ik alerter werd.

   Verwijderen
 2. mijn buren hebben jaaaren de fietsen gewoon buiten gezet, 2 volwassenen en 2 kinderen, niet op slot, ook 's nachts...en ze stonden er altijd, nooit meegenomen,
  en andere buur brengt de boodschappen binnen en komt gelijk weer terug....fiets weg.
  ik kijk ook eerst op mn Iphone of er mail is, maar dit soort mails bekijk ik op mn laptop. Vaak is het superslecht nederlands ook nog. je kunt idd niet voorzichtiggenoeg zijn

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen