woensdag 26 juli 2017

Heb ik even niet opgelet...

Heb ik even niet opgelet in mijn tuin....

Ik heb enkele plantjes van de Cavallo Nero in de volle grond gezet. Ja van de moestuintjes van AH. Als ze groot genoeg worden zoek ik wel op wat ik er mee kan. Ze groeiden best goed.

Ik zag wel dat er steeds meer gaten in mijn koolbladeren kwamen. Ik dacht dus dat dit van de slakken kwam. Ik zie toch steeds slakkenslijmsporen? Ik heb dus slakkenkorrels gestrooid. Maar de gaten bleven steeds groter worden.
Vandaag zag ik het ineens: Het komt helemaal niet van de slakken! Het komt van de rupsen!  En niet zo'n klein beetje ook.
Ik heb ze niet geteld. Maar ik ben wel een poos bezig geweest om al die rupsen van de kool af te halen. Ja er staan maar 3 planten of zo, dus dat kan best handmatig.

Ik koop eigenlijk nooit biologische groenten. Maar nu ze in mijn tuin staan wil ik er geen gif op spuiten tegen de rupsen. Dus ik heb alle rupsen er stuk voor stuk afgehaald. Er zaten zelfs 2 soorten op. Lange dunne groene en de rupsen van het koolwitje.
Ik heb de rupsen maar niet bij mij in de groencontainer gedaan. Dan kruipen ze er misschien weer uit en komen ze alsnog in mijn planten. Ze pletten onder mijn schoenen, dat vind ik eigenlijk ook niks, watje als ik ben. Ik heb het hele bakje dus leeggekieperd in het Slingerbos. Dus als jullie daar ineens kaalslag zien door deze rupsen....
Al denk ik niet dat ze daar lekkere planten zullen vinden. Ik ga er van uit dat ze snel gevonden zullen worden door de vogels..

Hoe vergaat het jou met je tuin? Heb jij er iets van groente of fruit in staan?


1 opmerking:

  1. Ja, mijn man heeft groentes geplant. We hebben veel sperciebonen, maar de wortels zijn net potloden.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen