dinsdag 17 oktober 2017

Weekendje weg geweest.

We zijn n weekendje weg geweest. Heerlijk genoten!
Elk jaar proberen we rondom onze trouwdag er een paar dagen tussenuit te gaan. Nu we geen thuiswonende kinderen meer hebben die door de week voor de hond zorgden, zijn we dit jaar in het weekend gegaan. Zoon kwam het weekend naar huis. De hond is gewoon te oud om nog uit logeren te doen. Dat kunnen en willen we haar niet aandoen.
Ze is alleen op donderdagmiddag een tijdje alleen thuis geweest, toen wij al naar Friesland gingen en zoon nog niet thuis was.

Het waren maar 3 nachtjes weg. Maar toch voelt het als een hele week er op uit. We hebben vaker een paar daagjes weg geboekt. Ons bevalt dit heel goed, liever een paar keer een paar daagjes dan 1 x 3 weken.
We hebben vrienden die in t noorden wonen opgezocht, verschillende plaatsen en gehuchtjes gezien, mooi weer gehad....

Eerst waren we op zoek naar een huisje of mobilhome voor n weekend. Maar we ontdekten al snel dat een bepaalde hotelaanbieding goedkoper was dan welk huisje ook. Toen was de keus snel gemaakt. Toch weer naar een hotel.
En wat hadden we het goed in dat hotel! De kamer alleen al was groter dan n complete caravan. Echt ruim. En ook nog met een eigen ingang, samen delen met andere gasten. We hoefden er niet voor langs de receptie.

Ruim, en van alle gemakken voorzien; Wifi, waterkoker, koffiezetapparaat, douche én ligbad, ...
We hebben het er goed naar ons zin gehad. We hebben er 1x in het restaurant van het hotel gegeten. Maar de kok had zijn dag niet, vullen we maar zo in. Andere dagen gingen we toch maar ergens anders eten.

We zijn naar Venetië van het noorden geweest. Appingedam blijkt het Venetië van het noorden te zijn. (Naast Giethoorn) Dat is ook wel goed te zien.


Hier geen gondelbootjes, maar wel veel moois langs de grachtjes.

Appingedam, Delfzijl, getourd langs heel veel kleine gehuchtjes als Termunten, Termunterzijl, Vlagtwedde, Bellingwolde, Musselkanaal....In Bourtange lijkt het een openluchtmuseum, maar is eigenlijk ook gewoon een dorp. Mensen wónen er!
Ik heb n tijd in de binnenstad van onze stad gewoond. Ook toen keken mensen letterlijk met hun neus tegen de ramen naar binnen. Hoe zal dat hier zijn? Het onderscheid tussen het Arnhemse of Enkhuizer openluchtmuseum en hier in Bourtange is dat daar figuranten worden ingezet.
Hier woont men gewoon en gaat men er (gewoon) naar de kerk. We hebben twee bewoners gesproken die er vrijwillig de kerk schoonmaakten. Bourtange was net wat te ver om er de volgende morgen een dienst mee te maken, anders hadden we dat misschien nog gedaan ook. Zulke aardige mensen.

We zijn lekker uit eten geweest. Onze trouwdag gevierd. Genoten van het mooie weer....
Op de dag van vertrek was er nog een vlooienmarkt in de achtergelegen hal achter het hotel. Daar heb ik nog een mooi Tiffany mozaiek gekocht. Precies passend bij de lampjes die ik ooit van mijn moeder heb gekregen. Die krijgt een mooi plaatsje voor het raam. Een mooi souvenir van dit weekendje.

En het mooie is dat we komende week allebei nog lekker vrij zijn en het mooie weer ook nog niet op. (De batterij van mijn laptop wel bijna.)

1 opmerking:

  1. Wat een leuke gewoonte. En fijn dat jullie het zo naar jullie zin hadden!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen