zaterdag 28 april 2018

Digitaal kasboekje?

Vanmiddag ben ik aan het puzzelen geweest om een digitaal kasboekje voor elkaar te krijgen. Ik heb er eentje in mijn app van de bank op mijn mobieltje. Hier kan ik goed zien hoeveel ik bijvoorbeeld afgelopen maand heb uitgegeven aan boodschappen. Maar eigenlijk wilde ik het ook gewoon op mijn laptop kunnen inzien en bewerken. Daarvan is het scherm groter en dat kijkt toch wat makkelijker. Het werkt ook wat makkelijker omdat je je toetsenbord kunt gebruiken. Ik kan mijn gevonden gegevens dan ook makkelijker verwerken met andere programma's. Vanuit de bank lukt het niet op mijn laptop. Ligt niet aan mijn laptop maar aan de bank.
Tot nu toe is het me niet echt gelukt om een digitaal kasboekje in gebruik te nemen.

Eerst heb ik Cashflow geprobeerd. Had ik het helemaal geinstalleerd en in gebruik genomen, werkt het amper. Ik kon wel de af- en bijboekingen zien, maar geen rubrieksindelingen. Ik kon niet achterhalen of invullen hoeveel ik aan boodschappen kwijt was. Hiervoor moest ik een betaalde variant aanschaffen. Steeds als ik iets wilde proberen in te voeren werd ik gevraagd over te stappen naar de betaalde variant. Niet dus. Dit programma heb ik maar weer overboord gegooid.

Ik ben nu Afaspersonal aan het uitproberen. Mijn eerste indruk is dat ik het hier wel zelf kan indelen. Daar ben ik ook al een poosje mee bezig geweest. Heb nog niet alles af. Ik weet ook nog niet of en in hoeverre ik het kan vergelijken met vergelijkbare huishoudens. En of er maandoverzichten zijn, zodat ik kan terugkijken of mijn uitgaven zijn gestegen  of gedaald. En of ik misschien wel veel uitgeef aan bijvoorbeeld de boodschappen. Of juist heel weinig....;-)
Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het op termijn een prettig programma vindt. Want ik heb er nu wat werk aan om de uitgaven in te delen, maar als dit blijvend is, dan hou ik het toch maar bij de app.

Heb jij ervaring met dit soort programma's? Welke heb jij en hoe bevalt t je? Of toch liever via de app van je bank?

4 opmerkingen:

 1. Wij gebruikten de app uitgaven op de iPad. Hebben die van afas en de bank ook geprobeerd. Waarom gaar afviel weet ik niet meer. Maar bij de app van de bank ging het alleen over bij en afschrijvingen van de rekening en wij pinnen maandelijks voor de weekboodschappen. Dit kon ik dan niet invullen en meenemen in de app. Helaas is de klas erin gekomen en houd ik in onze agenda (planpoint organizer) alleen nog de weekboodschappen en grotere contantuitgaven bij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet zo voor het digitaal, ik heb gewoon een schriftje en dan hoef ik niet elke keer de pc op te starten maar haal het schriftje uit de la.
  Ik heb ook geen internet op mijn mobiel wij hebben prepaid telefoons.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik gewoon pen en papier, stuk eenvoudiger en zo overzichtelijk als je zelf wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk ook eens op www.wijzeringeldzaken.nl onder het hoofdje geldzaken op orde. Daar is een button Digitale huishoudboekjes. Er worden zowel betaalde als onbetaalde boekjes vermeld.

  BeantwoordenVerwijderen