28 februari 2019

Je water wordt duurder door waterbelasting en BTW

Zojuist het waterverbruik van afgelopen jaar aan de leverancier doorgegeven. Het is iets minder als vorig jaar. Niet verkeerd dus.
Al is het water in Nederland HEEL erg goed, toch is het hier niet prijzig. Het is wel zo dat de belastingen op leidingwater wel heel snel oplopen.

Er is een belasting op leidingwater en daarbovenop dit jaar nog een BTW verhoging van 6 naar 9 %.
Het watertarief is per leverancier, per regio verschillend. De hardheid van het water is dat ook. Gevolg van regionale verschillen.

Volgens mijn waterleverancier is dit mijn watertarief;
Uw tariefoverzicht (incl. 9% btw)

Prijs per kubieke meter (m³) 0,632
Belasting op leidingwater (BoL) 0,381
- per m³ tot en met 300 m³




Vastrecht per jaar 45,78

Zijn er lezers uit het buitenland die eens mee willen rekenen wat jullie kwijt zijn aan 1 m3 water? Wil je dat hieronder dan posten?  Deze blog kan leiden tot gevoelens van ongenoegen omdat ik schrijf over de gestegen belastingen in Nederland. Vanuit het buitenland kunnen jullie ons dat met jullie kosten laten zien dat het hier meevalt met de waterprijzen. ;-)

De belasting op het leidingwater is in stilte ook erg sterk gestegen. We zijn het ons niet zo bewust omdat het water op zicht nog niet veel kost. Maar die stijging is er wel. Straks wordt het nog echt goedkoper om een regenton aan te schaffen. Dat is het nu nog niet. Als je nu een regenton hebt is dat vooral vanuit ideologie, dat je regenwater nog prima voor je tuin en veel andere zaken kunt gebruiken. Dat je het zonde vindt om hiervoor leidingwater te verspillen. De planten zijn met regenwater even blij! Dus als er in je gemeente een actie of subsidie komt voor een voordelige aanschaf van een regenton zou ik je zeker aanraden er eentje aan te schaffen!





















                                                                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten