09 juni 2020

Weekendje weg, omgeving Lauwersmeer

We hebben nu 2 weken vakantie. Het was de bedoeling dat manlief naar zijn zoon in Canada zou gaan. Doordat KLM nu niet kan vliegen ging dit niet door.
Dan kun je beslissen om je vakantiedagen later op te nemen, maar we vonden het ook wel fijn er nu een andere vakantie van te maken. Gewoon lekker thuis, wandelen en fietsen in de eigen omgeving.
Ook in Nederland zijn er nog niet zo heel veel mogelijkheden om op vakantie te gaan. We hebben vakantie. Een thuisblijfvakantie. Al is dit ook niet helemaal waar; we zijn niet de hele tijd thuis gebleven.
We zijn een weekendje weg geweest.
Aankomst in Zoutkamp
Gezellig bij een van onze kinderen. Op zaterdagavond lekker samen patat eten met andere familie. Die hadden we ook al lang niet gezien. We hebben een verregende zondag goedgemaakt met veel samen Rummicub spelen. Lekker brabbelen met een peuter van 3 en andersoortige gesprekken met de volwassenen.
Maandagmorgen zijn we naar Kollumeroord geweest. We hadden er nog niet eerder van gehoord, maar reden er langs door een wegomleiding. De weg door het dorp Grijpskerk was opengebroken. Gelukkig ontdekten we hierdoor dit natuurgebied, onderdeel van het prachtige Lauwersmeer.
Lauwersmeer kenden we al wel een beetje. Maar zo dicht bij hun huis is ook een startpunt voor vele mooie fietstochten en wandelingen. Een adresje om te onthouden voor andere keren!
De eigenaren van de groepsaccomodatie waar wij even iets dronken vertelden dat soms zelfs buren uit Kollumerpomp het niet kenden. Ze weten niet wat ze missen.

Wij hebben de Diepsterbosroute gelopen. Een prachtige wandeling tussen het riet door. Het was een wandeling van nog geen 5 km. Al is het op sommige paadjes best even opletten waar je loopt.
Tijdens die wandeling hebben we veel moois gezien. Daarin wil ik je even meenemen. Zo zie je een mooi stukje Nederland!
Wilde Orchidee

Andere soort wilde Orchidee

Koningspaarden

Jonge vogel



Mocht je het nou net even te ver vinden om helemaal naar het Lauwersmeer te gaan, dan is veel van dit moois ook te vinden in de provincie Flevoland. Bij de Oostvaardersplassen. Ik vind deze twee gebieden veel op elkaar lijken. Je ziet in de natuur wel dat het gebied Lauwersmeer al wat ouder is dan Flevoland. Maar dit maakt de gebieden alleen maar aantrekkelijker.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten