30 januari 2022

Vogels vallen als dood neer in de woonwijk.

 

Het is deze week vaak in de kranten en op tv; Vogels vallen als dood neer door de vogelgriep. Of ze gaan dood in het vijvertje, óók in de woonwijk.

Als ik dan verder lees komen er veel vragen bij mij op. 
Alle pluimvee moet in het hok blijven. Binnen of onder een afdak. Alle pluimvee. Pluimvee van bedrijven, pluimvee van de kinderboerderij en van de kipjes in de tuin in een rijtjeswoning. 
Vogelgriep is gevaarlijk voor de vogels zelf en voor ons mensen. Bedrijven met pluimvee moeten kapitalen besteden aan preventieve hygiensche maatregelen. En dan nog;
Als er vogelgriep geconstateerd wordt in een bedrijf dan moet het hele bedrijf geruimd worden. ALLE 50.000 kippen. Of zoiets. Uit bescherming voor de volksgezondheid en de sector. 
 
Daar zijn hele organisaties die hier hun kanttekeningen bij zetten en hier actie tegen voeren. Daar kun je van alles van vinden, ga ik nu even niet op in. Ik heb een hele andere vraag. 
 
Als er eenden in de buurvijver liggen dood te gaan of dat al zijn door de vogelgriep moet je de dierenambualnce bellen. Of als er zomaar ergens in je wijk een dode  vogel op een ongewone plek ligt. Je hebt snel genoeg door of de vogel er ligt door een aanrijding of ziekte. Wat doe jij als jij dat ziet? Precies, je belt de dierenambulance als hij nog leeft. Als hij al dood is kan het zijn dat je doorrijdt. 
Stel, je belt wel de dierenambulance voor een duidelijk zieke of dode vogel. Deze vrijwilligers komen dan net als op de Covidafdeling in een ziekehuis helemaal in beschermende pakken om de vogel op te halen.
Las je het? De vrijwilligers. Zij halen dus die zieke vogels op. Vrijwilligerswerk. De kosten van de auto, de beschermende pakken; Alles komt uit giften. 
 
De zieke vogel proberen ze dan weer gezond te krijgen, ook al haalt 95% het niet. De kosten hiervoor is ook vanuit giften. Die wilde eend of zwaan, gevonden in de wijk, daar wordt alles op alles gezet om hem weer gezond te maken. Bij bedrijven worden zonder pardon dan de kippen gedood. Ook al zijn ze er om de eieren. Dit is één ding wat ik niet snap.
 Dat die dierenambulance die vogels ophaalt uit de wijken is ook vanuit een bescherming bevolking tegen de vogelgriep. Waarom staat hier dan vanuit de overheid niets tegenover? Zij moeten zich in pakken hijsen, dus helemaal ongevaarlijk is het niet. Om de bevolking te beschermen, moet hier de overheid dan niet iets bieden al is het alleen al voor de onkosten? Is deze bescherming van de bevolking niet een verantwoording van de overheid? Dit is nog iets wat ik niet snap.
 
Je merkt het; Ik snap er niet veel van. Snap jij het? Dan hoor ik graag je reactie.



2 opmerkingen:

  1. Er werken in alle branches vrijwilligers, niet alleen bij de Dierenambulance.
    In het asiel, in een hospice, in het ziekenhuis, in de Kringloopwinkel, bij het Rode Kruis,
    in verzorgingshuizen, bij verenigingen en politieke partijen, op scholen etc.etc.
    Als al deze mensen een vergoeding van de regering zouden krijgen, moeten wij, inwoners van Nederland, ook bereid zijn meer belasting te betalen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het klopt helemaal dat er in heel veel sectoren vrijwilligers werken. Ook bij mij op het werk in de ouderenzorg. Het gaat er mij om dat ze bij de dierenambulance nu ook gevaarlijk werk doen voor de volksgezondheid en volledig op giften draaien.

      Verwijderen