![]() |
Foto gekregen van degene die me opnieuw om dit recept vroeg. |
Er hebben al zoveel mensen opnieuw gevraagd om dit heerlijke recept van spitskool met spekjes dat ik het nu slimmer aanpak. Ik zet het gewoon op mijn blog! Kun je het altijd terug vinden.
Het is snel gemaakt. Heeft geen nadrukkelijke koolsmaak. De spekjes en creme fraiche maken het tot een heerlijk smakelijk geheel. Ook geliefd bij kinderen door de spekjes.
Ik geef je eerst de werkwijze voor in de magnetron. Ik geef je geen preciese hoeveelheden, het komt niet zo heel precies.
Recept spitskool met spekjes en creme fraiche.
Nodig;
Half bakje of zakje gerookte spekjes.
1 fijngesneden spitskool
Bekertje creme fraiche. Voor een zuivelvrije variant kun je ook kiezen voor haverfraiche of Becel kookroom.
Goede magnetronschaal
-Bak je spekjes 2-3 minuten uit in de ruime magnetronschaal. Je hoeft geen vet toe te voegen. Je moet hiervoor een goede magnetronschaal hebben, de spekjes worden heel erg heet en kán je schaal aantasten.
-Roer de fijngesneden spitskool erdoor heen. Zet de afgedekte schaal nog 5-6 minuten in de magnetron op vol vermogen. Maak de spitskool niet boterzacht, dat maakt de smaakt van de kool te sterk.
- Roer het bekertje creme fraiche erdoorheen en maak het nog 1-2 minuten warm in de magnetron.
De gewone pan versie;
Recept spitskool met spekjes en creme fraiche.
Nodig;
Half bakje of zakje gerookte spekjes.
1 fijngesneden spitskool
Bekertje creme fraiche. Voor een zuivelvrije variant kun je ook kiezen voor haverfraiche of Becel kookroom.
-Kook je fijngesneden spitskool met het waswater beetgaar. Zout toevoegen hoeft niet, de spekjes zijn al zoutig. Giet na het koken het overtollige kookvocht af.
-Bak de spekjes uit in de koekenpan en roer ze met het uitgebakken spekvet door de spitskool.
-Roer de creme fraiche door de spitskool met spekjes en warm alles nog even goed door.
Eet smakelijk!
Ik lees net dit recept. Ik heb alle ingredienten in de koelkast. Lijkt me lekker. Maar wat erbij gegeten? Rijst misschien? Ik hoor het graag.
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedank
Ellen
Wij doen er meestal gewone aardappelen bij. Traditioneel, maar in dit geval vinden wij dat t lekkerste, zodat je de room ook met de aardappelen eet. Of zelfs kunt prakken. ;-)
VerwijderenHeerlijk, dit kan ik ook 😏 ik denk dat ik er gebakken aardappel bij doe.
BeantwoordenVerwijderenOf macaroni dan is het soort van carbonara.
Met kruidenroomkaas lijkt het me ook wel lekker. Misschien wel even de hoeveelheid spekblokjes aanpassen.
BeantwoordenVerwijderenIk krijg helemaal zin in deze stamppot. Lekker hartig met spekjes!
BeantwoordenVerwijderenIk heb dit gisteren gemaakt met gekookte aardappelen. Ik ben alleen dus niet de hele spitskool gesneden. Spekjes 1 deel van een dubbelpak. Klein bekertje creme franchise. Het was heerlijk en snel klaar.
BeantwoordenVerwijderenEllen
Vervolg op mijn reactie van 14 augustus j.l. Vandaag weer spitskool met spekjes gegeten. Ik gebruik daarvoor niet de magnetron maar kook de spitskool in een pan op het gas en bak de spekjes zonder toevoeging van boter. De crème fraiche had ik uit de diepvries gehaald maar zag na het ontdooien er niet zo fris uit. Heb er een zakje cup of soup (champignon)door de spitskool geroerd met een klein beetje kookvocht en toen de spekjes toegevoegd. Pan tijdens 1 minuut roeren op het vuur laten staan. Na een tip van mijn zus doe ik ook cup of soup(champignon) door gekookte witlof. De spitskool vond ik op deze manier ook heel lekker.
BeantwoordenVerwijderendiepvries gehaald maar zag er na het ontdooien een beetje beetje
Ik heb net anoniem een reactie geplaatst, maar mijn naam is Ellen. Zie ook 24,8 j.l.
BeantwoordenVerwijderen