dinsdag 20 september 2016

Kastindeling aanpassen.

In ons huis zijn 4 grote ingebouwde kasten. 2 op 2 slaapkamers. Op elke kamer een legkast en hangkast.
Op onze slaapkamer wilden we 2 hangkasten, met enkele legplanken. Eerst had ik helemaal bovenin een diepe legplank en daaronder de kledingstang. Omdat ik niet zo groot ben bleek die plank in de praktijk niet zo heel handig. Ik had een krukje nodig om achterop de plank te kunnen komen. Die plank heb ik al maanden geleden weggehaald en de kledingstang bovenin de kast gemaakt. Daar kon ik goed bijkomen.
Die plank heb ik dus onderin de kast erbij gemaakt. En ja, dat heb ik zelf gedaan.

Manlief had het er ook al een paar keer over om  de plank en kledingstang ook in zijn kast te veranderen. Ik had het niet gelijk in zijn kast gedaan. Het was een spontane actie van mij toen. Dan trek ik niet zomaar zijn kast ook overhoop. Hij vond het toch ook wel handig. Het was er alleen nog steeds niet van gekomen. Te vaak kwam er iets anders tussen. Die weekenden en avonden zijn zó kort.
Gistermorgen had ik een klusbui en ben ik begonnen om ook zijn kast te verbouwen. Een andere stang en stangdragers had ik er al voor klaarstaan en was zo geplaatst. Wel moest ik even die stang op maat zagen.

Nu moet ik wel even vertellen dat zoon ook thuis was en gelijk toen ik begon te klussen begon te roepen; "Ooh help, moeder is aan t klussen!"Hij mag me graag een beetje jennen.
Manlief belde me ook toen ik aan het klussen was. Ook hij begon zich hardop af te vragen of het zou lukken, want het was een andere kast. Met die tussenwand en zo...Ja-ah, zei ik, die tussenwand zit nu  aan de linkerkant in plaats van aan de rechterkant.
Vol vertrouwen was ik deze klus begonnen. Maar werd een bonk frustratie; Verkeerde schroeven, niet mijn favoriete model en type.  Boormachine was niet goed opgeladen. Kleine houtboortjes bleken we amper in huis te hebben....
Er zijn verschillende manieren om plankdragers te monteren, maar in deze kast werkt een lat zoals deze het beste, omdat de liggende planken uit 2 losse delen bestaan.
Ik zal je niet elk detail vertellen. Maar ineens werd het 13.00 uur en moest ik me gaan voorbereiden om te gaan werken.
Terwijl deze plank

nog niet goed vast zat. Hij wiebelde. Ik besloot m te fixeren met een flinke dot montagekit. Bleek ook die uitgedroogd.  Toen maar alles laten vallen en een boterham gaan maken om naar mijn werk te gaan.

s'Avonds  heeft manlief met liefde het klusje verder afgemaakt. Heeft even de gaten in het beton groter gemaakt, grotere pluggen en toch weer langere schroeven. En toen was het klusje zó gepiept.
Had ik ook wel gekund, maar ja, ik moest naar mijn werk...;-)

Wie doet bij jullie thuis dit soort klusjes?  Pak jij ook wel eens zoiets als dit op?


2 opmerkingen:

  1. Als jij een mooie goede kast vind die ook nog eens op maat is heb je daar zo veel meer plezier van in je huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons doet mijn man dit. Ik bak daar echt niks van helaas. Maar ik vind het stoer van je dat je aan de slag ging!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen