woensdag 19 juli 2017

Ben ik sterk in mijn werk?

Voor morgenochtend staat er een loopbaanbegeleidingsgesprek gepland. Ik moet ervoor naar Zwolle. Ik ben daar via Facebook aangekomen. Als ik me dat goed herinner tenminste. Daar kwam reclame voorbij van www.sterkinjewerk.nl  Dit is voor mensen die in de zorg willen blijven of gaan werken.

Welzijn binnen de verzorgingshuiszorg is erg veranderd. Ik heb daar wel eerder over geschreven. Misschien had ik dat wel meer moeten doen? Had je, mocht je buitenstaander zijn, er misschien iets meer van meegekregen.

In onze regio hadden wij naast de veranderingen vanuit overheid en het heb beleid in de zorggroep nog extra tegenwind gehad. Het beleid zou veranderen. Dat gaf al veel onrust, want wat gaat er gebeuren en waar leidt het toe? Dat was al zo'n 3 jaar geleden denk ik.
Onze manager vertrok. Er kwam een ander en die kwam toch maar niet. Toen hebben we een tijd zonder gezeten. Toen kwam er een waarnemer en daarna nog een andere waarnemer. Sinds een maand of 3, ? hebben we weer een manager. Die komt niet vanuit de zorg of zorggroep, maar vanuit het buurt-welzijnswerk.

Op mijn werk heb ik het gevoel dat mensen wel blij met mij zijn omdat ik wel veel weet en kan. Ik werk op MBO niveau, maar heb de opleiding SPH afgerond. (Dit is een HBO opleiding) Daarnaast ben ik aardig handig met de computer. Maar op moment dat ik zelf eens iets wil, dat ik dat niet voor elkaar krijg op de een of andere manier.
Ik wil wel eens weten waar 'm dat in zit.

Ik heb wel eens overwogen om verder te kijken. Binnen of buiten de zorggroep.  Maar ja, blijven in de zorg, of dit nu voor ouderen is of een andere doelgroep, óveral staat de boel op zijn kop. Nu heb ik nog een vaste baan. Met een leeftijd van 53 stap je niet snel over. Dan is de kans wel erg groot dat je na 8 maanden alsnog je baan kwijt raakt.
En binnen de zorggroep een andere functie? Welke dan? De horecafuncties hebben allemaal een lagere functiewaardering. Dan ga ik er financieel op achteruit. Blijf ik wel met mensen werken. Of ga ik meer voor administratie? Ik vind het ook wel prettig om administratie op orde te brengen of te houden. In het algemeen dan. Dit is toch wel wat specialistischer en zal ik veel moeten bijleren. Vind ik daar op de lange termijn ook voldoening in? Of blijf ik in de functie van nu?

Toen de advertentie voorbijkwam voor sterk in je werk heb ik gelijk gereageerd. De afspraak was al gemaakt nog voor er een nieuwe vacature kwam voor dagbestedingscoach.

Waren we eerst allemaal activiteitenbegeleiders. Al in juni 2014 werd duidelijk dat we met dagbestedingscoaches gingen werken. In maart 2015 konden we hierop solliciteren. Toen ben ik 'm niet geworden.
Degene die 'm niet zijn geworden werden medewerkers welzijn en activering.
Een van de dagbestedingscoaches die 'm toen is geworden is intussen al met pensioen.
Vorige week heb ik opnieuw gesolliciteerd want er was weer een vacature.
Er waren 3 externe kandidaten uitgenodigd en 3 interne.
Ze hebben iemand van buitenaf aangenomen.

Als ik zelf aangenomen zou zijn, had ik het gesprek van morgen af kunnen zeggen. Nu laat ik m toch doorgaan. Ga ik zo mijn sollicitatiebrief en CV's uitprinten. Ik heb een CV met mijn hele loopbaan en eentje die ik vorige week heb gebruikt bij de sollicitatie.

Ik weet niet goed meer of ik nog wel plezier heb ik mijn werk. Niet in mijn werk zoals het nu is, of hoe het er naar uitziet hoe het gaat worden. Mijn werk was het opzetten en begeleiden van groepen ouderen tijdens een activiteit. Activiteiten in de interessesfeer van de oudere. Mooi om dan het individu binnen de groep tot bloei te zien komen. Straks gaan vrijwilligers de activiteiten begeleiden. Heb ik veel minder binding met de bewoners. Ik werk dan immers veel meer achter de schermen. Meer regeltaken.

Ik hoop echt dat ik wat aan deze gesprekken ga hebben. Ik weet niet of het er 1 of meer gesprekken worden. 

Op andere momenten vraag ik me af waarom ik me dat allemaal op de hals haal. Aansluitend op het sollicitatiegesprek kreeg ik te horen dat ik van mijn min-max contract alleen het minimum aantal uren mag werken. En de overuren die er nog stonden moet ik gaan compenseren. Dus niet méér werken dan in het rooster staat aangegeven. Komende maand augustus maar 3 x 3 uur per week.  Daarin krijg ik nooit al die administratietaken af. Laat staan dat ik mee vooruit kan kijken op alle komende veranderingen en planningen maken voor het komende seizoen dat per september start.

Binnenkort meer....
2 opmerkingen:

  1. Ik,werk in de Wijkzorg. Wat goed dat je naar zo een cursus gaat. Ik ben heel benieuwd wat je ervan opsteekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vervelend allemaal zeg. Ik kan me voorstellen dat je je niet zo gewaardeerd voelt op je werk....

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen