maandag 17 juli 2017

Moestuin, het begint er op te lijken!

foto van Hannie Hoogerwaard. 
Het begint er nu toch wel wat op te lijken. De bessen zijn rijp om te oogsten. De eerste courgettes en komkommers worden zichtbaar. 
De tomaatjes laten zich ook zien. Nog even wachten en de eerste blosjes worden zichtbaar.
Vanmorgen heb ik de eerste bietjes uit eigen tuin geoogst. Ik had ze al in de pan zitten toen ik bedacht dat een fotootje van de vers geoogste bietjes  wel leuk zou zijn. 
Nou dan maar een foto van de andere bietjes die nog iets groter moeten groeien.
 En de bietjes die intussen gekookt zijn. Klaar voor verdere verwerking vanavond.

 Ik had nog nooit eerder rauwe bieten gekookt. Heb ik ze wel eens rauw in de supermarkt of op de markt gezien? Ik zou het niet weten.
Ik ben benieuwd hoe het vanavond smaakt.
Ik maak er zo nog wel wat komkommer in azijn bij, anders hebben we misschien een beetje weinig groente zo met elkaar.

Ik heb al begrepen dat er zo ineens heel veel courgette en komkommer te oogsten kan zijn. Spannend. Ik ben al een beetje aan het kijken naar geschikte recepten. Ook voor recepten van gerechten voor "de bewaar".
Gisteren van mijn zus nog voor mijn verjaardag een heel leuk boekje gekregen.
Hierin staat op blz 8 ook een moderne manier voor het houdbaar maken van groente en fruit. Niet wecken, maar gewoon en gemakkelijk in de oven! Ga ik zeker eens proberen. Daarnaast staan er ook hele leuke recepten in. 
Zeker eens kijken;
Zoals je weet kun je m ook gemakkelijk zelf bestellen via deze link.

Mijn zus was als cadeautje op zoek geweest naar een boekje met recepten om zelf ijs te maken in een ijsmachine. Dat is haar niet gelukt. Daar ga ik dus nog verder naar op zoek. Of zal ik van alle recepten die ik van internet pluk zelf een boekje voor eigen gebruik maken? Vorige week had ik een recept gemaakt dat in de beschrijving van het apparaat stond. Was ook erg lekker! Bosvruchten-yoghurt ijs vers gemaakt.


 

2 opmerkingen:

  1. Tip: komkommersoep als je er veel hebt en dan invriezen. Idem voor courgettes, die je trouwens ook klein gesneden kunt invriezen en dan later soep van kunt maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, ik heb ooit een boekbespreking gedaan over ijs maken met de ijsmachine. Dat was deze: http://huisvlijt.com/2016/07/zelf-ijs-maken-zo.html

    Misschien is dat wat voor je?

    BeantwoordenVerwijderen