zondag 9 juli 2017

Midjaar

1 Juli is geweest. Dit was het middelpunt van het jaar. We zijn al over de helft!
Een mooi moment om eens te kijken hoe het er voor staat op verschillende fronten;
- Hoe staat het met de goeie voornemens die we in het begin van het jaar maakten? Zijn die gehaald? Moeten we ergens bijsturen?
- Zijn er in het jaar dingen veranderd waardoor we dit aan instanties moeten laten weten? Onlangs hoorde ik  van iemand die een andere baan had gekregen. Ging hierdoor flink meer verdienen. Wist niet dat het slimmer was om dit aan de belastingdienst en bij de toeslagenaanvraag door te geven. Hij moest een jaar later flink terugbetalen. Geef je veranderingen aan bij de belastingdienst, dan worden je toeslagen om hierop aangepast. Hoef je volgend jaar niet terug te betalen. Een verhuizing, geboorte of overlijden wordt automatisch doorgegeven via de burgerlijke stand. Eventuele toeslagen worden ook automatisch aangepast, weet ik uit ervaring.
- Wat staat er op je lijstje wat je dit jaar nog wilt doen? Welke plannen, taken, wensen, moeten er nog?

Wat wil ik eigenlijk zelf nog dit jaar?
Het is misschien wel een leuk idee om voor mezelf ook een soort bucketlist te maken. Gewoon eentje voor komend half jaar.
- Ga ik solliciteren als de vacature open komt als dagbestedingscoach?
- Ik wil nog kaartjes reserveren voor het Schots muziekfestival vlak voor de Kerst. Ik hoop daar met manlief heen te gaan.
- Die 10 kilo eraf.......ooit?
- De boel binnenshuis schilderen of geschilderd hebben. Eindelijk van het donkerbruin af van de vorige bewoners. Misschien het toch maar laten doen? Dan komt het er misschien toch nog  wat eerder van?
- Binnenshuis verhuizen van kamers. De ketelkamer is nu het kamertje van manlief. Dochter is op zoek naar woonruimte in Assen. Als haar kamer echt vrijkomt dan wordt dat de kamer van manlief. De zolderkamer vóór wordt dan de logeerkamer. De ketelkamer wordt dan de was- en strijkkamer.
- Het geplande jaarlijkse bedrag voor aflossing is de deur al uit! We hoefden niet te sparen tot het eind van het jaar. Komend half jaar kunnen we hierop dus besparen in plaats van sparen. Dat is dus nog leuker. Dus hier kan eigenlijk een vinkje voor in plaats van het streepje.
- Opruimen en wegdoen. Dat is een moeilijke. Vooral dat wegdoen. Want veel bewaar ik nu nog voor de jongste twee die nog op zichzelf zullen gaan wonen. Op kamers of in een studiootje. Al heel vaak heb ik van alles en nog wat in de handen gehad om weg te doen, om het weer op dezelfde plek terug te zetten want wie weet....
- Dagje en dineetje Amsterdam bij dochter. En dochter staks opzoeken als ze weer een half jaar in het buitenland zit. Deze keer niet zo heel ver; Brussel. Wel een mooie stad om een weekje te vertoeven.
- Zou zoon ook op kamers gaan? In Zwolle?
- Er zijn wat grote planten die ik uit de tuin wil hebben.
- Wat meer structuur in de moestuin? Nu groeit er nog van alles tussendoor omdat ik het eerst op laat komen om te kijken wat het is. Daarna beoordeel ik of het de groencontainer ingaat of verpoot wordt. Dat geeft nu wel een wat rommelig beeld in de tuin.
- De boeken van Hendrik Groen nog lezen. En al die andere die er nog liggen. Enkele gelezen boeken wil ik wegbrengen naar de minibieb hier in de stad. Hier lees je er alles over. Het artikel is al wat ouder, maar dezelfde minibieb staat er nog steeds!
1 opmerking:

  1. Er staan nog best veel dingen open dus. Genoeg te doen de tweede helft van het jaar : )

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen