dinsdag 11 juli 2017

Opruimhoekjes

Je weet al dat ik moeite heb met dingen wegdoen. Want je weet nooit. Wie niet veel weg doet heeft veel in huis. Als je hier dan ook met een wat groter gezin woont, dan heb je al snel ruimte te kort.
Nu wonen we hier nog maar met zijn drietjes, in een vrij groot huis. Dus moeten we ruimte genoeg hebben. Toch hebben we nog veel hoekjes die we ooit gecreëerd hebben voor meer ruimte, nog steeds in gebruik. Veel spullen staan er trouwens ook nog, om te bewaren voor de jongste twee. Als die uit huis gaan kunnen ze kiezen wat ze wel of niet willen hebben.

Zo af en toe plaats ik ook iets in een speciale familie-groeps-app; Ik ruim op! Die groep heb ik speciaal aangemaakt met daarin alle kinderen waarmee ik app. Zo plaatste ik onlangs een printer die hier nog stond en ging het oude wastafelkastje naar een ander kind dat hiervoor interesse had. Iedereen krijgt dit bericht tegelijkertijd. En wie het eerst terugappt die heeft t.
Werkt goed.

Maar nu de hoekjes hier in huis die ik nog steeds gebruik. Foto's met uitleg werkt beter, dus hier de foto's.
Aan de binnenkant van de kledingkastdeur heb ik een haakjesrek, met daaraan mijn riemen, sjaaltjes, verdwaald vest.
Een Ikea dekselrek is gebombardeerd tot brievenrek boven mijn bureau.

Een stoffen vakjesrek wordt vaak aan de stang in een kledingkast opgehangen, maar neemt daar dan ruimte in. Hier heb ik een passend kastpootje aan de muur vastgeschroefd en het vakjesrek daar aan opgehangen. Hangt er al jaren zo.

Een klemrekje welke ik boven de wc deur in de wc heb geklemd. Hier bewaar ik mijn voorraad keuken en toiletpapier.
Een oude kapstok. Hier hangen nu mijn bezems aan. Blijven de bezemharen beter in conditie doordat de bezem er niet meer op staat.
Het plafond van ons schuurtje. Tussen de stangen en de draagbalken is ook van alles bewaard.


3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je deze ideetjes laat zien! Ik woon met dochter in een klein huisje, met een klein schuurtje, en dat vraagt om creatieve oplossingen qua ruimte. We vinden dat allebei leuk, maar inspiratie is altijd welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat klemrekje geweldig. Waar koop je zoiets?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Nicole,
   ik had je graag de link gegeven of verteld waar ik het gehaald heb, maar ik kan t me niet meer herinneren. Kwantum? Huis & Comfort? ik weet het niet meer. Jammer dat ik je er nu niet verder mee kan helpen.

   Verwijderen