zondag 8 juli 2018

Wensenlijstje bijna leeg

Volgende week ben ik jarig. Er zijn er die me al drie weken geleden hebben gevraagd naar eventuele wensen voor mijn verjaardag.
Pfft, da's een lastige!
Dus ja, toen moest ik hard aan de slag om mijn wensen te bundelen. We zijn eigenlijk zo verwend dat we alles al kunnen kopen op het moment dat we iets leuks zien. Nou ja, tot op zeker hoogte dan. Grote dure wensen blijven er altijd wel. Van die wensen die je zou vervullen als je de loterij wint....
Maar de kleinere wensen, blijven vaak niet lang een wens. Of ik ontdek dat  ik het eigenlijk niet nodig heb, dan is het geen wens meer. Of ik zie het ergens een tijdje later in een winkel en kan het kopen.

Zo'n twee weken geleden heb ik een lijstje gemaakt op de site lijstje.nl. Dan hoeft niemand van ons mijn lijstje voor mij bij te houden en moet zien te voorkomen dat iedereen hetzelfde geeft. Mijn lijstje is niet zo heel lang, dus dubbele cadeau's zijn zo gegeven.

Mijn wensenlijstje wisselt nogal; Zo staat er iets op en zo haal ik het er weer af.

 - Een van de eerste dingen die op mijn lijstje stonden waren twee nieuwe hortentia's voor in de potten naast de voordeur. Vorige winter waren ze zo goed als doodgevroren en maakt het een armetierige indruk. Het heeft heel lang geduurd voor er heel voorzichtig nieuwe knopjes in kwamen. Dan kom je voor een dillemma; wel of niet vervangen? Voor hooguit €6.- heb je al mooie nieuwe bloeiende hortentia's. Waarom dan tegen die armetierige sprietjes aan kijken?
Aan de andere kant is de plant wekenlang bezig geweest om zich van de schade te herstellen. En begint het er weer toonbaar uit te zien. Een beetje toonbaar dan. Met wat geduld en nu heel veel water komt het wel goed met die planten. Dan is het toch ook weer jammer om die weg te gooien? En nee, elders in de tuin zetten, daar is geen ruimte meer voor.
Die sprietjes mogen blijven en de hortentiaplanten zijn weer van mijn lijstje af.


 - Eergisteren was ik aan het werk in mijn moestuintje. Daar is het door gebrek aan tijd en aandacht  een rommelige bende geworden. Komt doordat ik ineens wel meer mag werken. Als je dan ineens even zo goed als fulltime werkt, schiet de tuin en het huishouden er wel bij in.
We oogsten zo nu en dan wel uit eigen tuintje. Worteltjes, verse! tuinbonen, peultjes, heerlijk!
Maar het is al met al wat onoverzichtelijk geworden. Aan het begin van het zaaiseizoen stonden we bij die bakken voor een meter moestuin. Toen wilde ik die niet. Ons stukje is net iets dieper, dus krijg je ruimteverlies. En met twee meterbakken naast elkaar verlies je ook weer ruimte.
Maar ja, toen ik gisteren in mijn tuintje bezig was bedacht ik dat die meterbakken misschien wel wat meer orde en overzicht hielden. Dus ze op het lijstje gezet. Vanmorgen heb ik ze er weer af gehaald. Bij ons in de steeg staan al een tijdje een keurige stapel bakstenen. Daar kan ik natuurlijke randjes, muurtjes of wat ik ook wil mee maken! Precies in de maten of opstelling zoals ik zelf wil! Vanmorgen kwam de eigenaar tegelijk met ons de steeg in, dus er toch even om gevraagd. Zij is blij de steentjes kwijt te zijn! Dus kan ik gaan stapelen en zo muurtjes maken om orde te maken in mijn tuintje! Blij mee.

Dus is mijn lijstje toch weer gekrompen. Sorry zus, zo wordt mijn lijstje nog niet zo groot dat je er iets uit kunt kiezen om te geven. Maar jouw komst is natuurlijk niet om het cadeautje dat je mee brengt. Ik vind het fijn als JIJ komt. En anderen ook natuurlijk. Gezellig! Ik kijk uit naar je komst op zondagmiddag.

2 opmerkingen: