zaterdag 21 juli 2018

Zeilen in Friesland.

Opnieuw mochten we mee met bekenden van manlief om een dag mee te gaan zeilen in Friesland. Vorig jaar zijn we ook eens mee geweest. Toen hadden we de hele dag een druilerige regen. En toch hebben we die heel veel schik gehad. Vooral toen ons een volle toeristenboot passeerde met alle toeristen achter beslagen "tentdoekramen". Zoals je ook in een grote bungalowtent ziet. Zij keken heel meewarig naar ons, op  het dek van een skutsje. In het regenpak op het dek. Maar niemand van ons wilde ruilen met de passagiers van de andere boot. Wij vernamen die regen amper en waren echt buiten!

Dit jaar mochten we die reis  nog eens overdoen. Nu met heel ander weer!

We hebben die dag gecombineerd met een nachtje hotel. Dus al een dagje eerder van huis. Al een nachtje eerder naar Friesland.
We hadden via een Gift for You box een hotel gezien in Wolvega. Foto van het restaurant er bij, receptie... zag er goed uit allemaal. Bij aankomst bleek het in een seniorenflat te zitten! Wegens voortdurende leegstand wonen er naast senioren, nu ook junioren in en is er een hotel in gevestigd. Dit levert mooie ruime kamers op; woonkamertje met een keukenblok, badkamer, slaapkamer en balkon. Echt een appartement dus. Heel groot. Maar ik herkende de geur van de oudere badkamers op mijn eigen werk en die geur ging me die avond steeds meer tegenstaan. Bah! Ik vond het hierdoor wel een afknapper. Manlief weet niet wat  ik bedoel en heeft het amper waargenomen.
In de slaapkamer stonden de bedden ook vèr uit elkaar. En niet 1, 2, 3 naast elkaar te zetten zonder eerst de hele kamer te verbouwen. Lekker romantisch nachtje is dit dus geworden ;-(
Nee, de bedden waren echt te smal om er samen eentje te delen. Of wij te breed, kan ook.

In de ochtend oor naar Grou, waar we werden in de stralende zon ontvangen met een kop koffie met heerlijk appelgebak.
Even kennismaken met de andere passagiers van die dag. Enkele bemanningsleden, en natuurlijk de gastheer en gastvrouw kenden we al.
We hebben heerlijk gevaren door het natuurgebied en het skutsjemuseum in Earnewoude bezocht. Hierdoor werd mij het harde leven van de vroegere gezinnen op deze boten duidelijker, maar ook het wedstrijdzeilen van nu.

We vaarden op de skutsje van de Rearder Roek.


Ons Veluwenaren zegt die naam niets, de Friezen onder ons misschien wel.

Wat was het mooi op het water!Iets te weinig wind, maar dat mocht de pret niet drukken, dit gaf mij weer meer rust om  van de omgeving te genieten. Het was echt gezellig met elkaar, ook al hadden de meesten elkaar nog niet eerder ontmoet.

Ook tijdens de barbecue na de zeiltocht hebben we nog lang met elkaar gepraat.
En natuurlijk de andere gasten uitgenodigd om de nieuwe haven van Harderwijk ook te komen bezoeken!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten