21 september 2018

Buiten Gewoon genieten in de Paleistuinen van Het Loo

Al vanaf dat onze kinderen baby's waren zijn we vriendinnen.
De meeste van onze kinderen zijn inmiddels uitgevlogen.
We hebben veel gedeeld, van simpele zwangerschapskwaaltjes tot puberperikelen en andere gebeurtenissen.
Maar samen op stap gingen we niet zo veel. Het kwam er door omstandigheden niet van. Ja, wel af en toe eens in de stad koffie drinken in plaats van thuis.  Of het jaarlijkse uitstapje naar de vrijmarkt. Maar niet echt er samen op uit en 's avonds pas thuiskomen.

We zijn allebei in de zomer jarig. Ongeveer een maand na elkaar. Allebei wisten we dit jaar niet goed wat we elkaar zullen geven als verjaardagscadeautje. We komen in de situatie dat we "alles al hebben", of het kunnen kopen als we iets willen.
Dus waarom niet eens samen een dagje uit? Man en kinderen redden zich intussen echt wel als wij er even niet zijn.

Donderdag zijn we samen op stap geweest!
Naar de paleistuinen van Het Loo in Apeldoorn. Wat is het daar nog mooi!
Komt denk ik ook door het mooie nazomerweer. We waren er al vroeg in de ochtend. Hebben er lekker door de tuinen gebanjerd, het bos achter het paleis. Genieten van de zon en de mooie bloemen.




Omdat het al wat later in het jaar en niet meer zo droog is zie je ook al weer de eerste paddestoelen. Dus even op de knieën om ook daar foto's van te maken.




Vriendin had een high tea gereserveerd in de balzaal van het paleis. Een high tea in  het paleis! Hoe deftig kun je aan de thee! Zittend op gouden stoeltjes, onder hele grote mooie kroonluchters. Passende muziek op de achtergrond.
Twee etagères met lekkere hapjes. Voor we t wisten was het al bijna sluitingstijd!



Volgende week zijn de tuinen en de stallen nog open! Echt een aanrader om te doen.
(En met het bonnetje uit de postcodeloterijagenda is de entree ook nog eens goedkoper. Met de museumjaarkaart nóg goedkoper.)

Vriendin en ik hebben nu de smaak te pakken; We gaan vaker op stap! We gaan een nieuwe dimensie toevoegen aan onze jarenlange vriendschap.

Heb jij vriendinnen waar je al jaren mee optrekt? Is het voor jou een idee om eens iets heel anders met je vriendinnen samen te gaan ondernemen? Wat zou jij gaan doen?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten