19 december 2020

Thuisquarantaine en de boodschappen

Maandag kreeg manlief de uitslag van de GGD test. Positief.  Ook de uitslag van de sneltest gaf positief aan. We zitten nu dus al een paar dagen in thuisquarantaine en -isolatie.Manlief heeft geen koorts gekregen bij zijn verkoudheid, en nog pijn in zijn been. Zoon zit nu extra veel boven op zijn kamer. Ik blijf nog hoesten. Over het algemeen gaat het wel goed met iedereen.

Er zijn 3 verschillende snelheden van testen; 
-de gewone GGD test.
-de versnelde test of uitslag. Lijkt op de gewone GGD test, maar je kunt vaak net even eerder terecht bij de teststraat en zult sneller uitslag krijgen. Deze is speciaal voor zorg- en onderwijspersoneel.
- De commerciële sneltest. Krijg je ook het beruchte wattenstokje in je neus en keel, maar weet je na 'n kwartiertje wachten de uitslag. Aan deze test zitten kosten voor de testnemer. Wordt soms vergoed door de werkgever, omdat dit voor de werkgever goedkoper is dan 2 dagen loon doorbetalen bij thuisblijvers. 

Dan heeft het wel iets aparts om in deze quarantainetijd de voordelen te ontdekken van een eigenschap die mijn moeder ook had; Grote voorraden is huis. We komen hierdoor niets belangrijks echt tekort. 
 
Van verschillende kanten is ons gevraagd of we nog iets nodig hadden. Ook door onze buren. Omdat ik weet dat zij toch boodschappen doen bij de AH heb ik hen wel "durven" vragen of zij 2 kerststollen mee willen nemen omdat die nu in de aanbieding zijn. Daar hebben ze ons blij mee gemaakt! Al wilden ze niet dat wij ervoor betaalden, het werd hun kerstcadeautje voor ons. Dat had ik niet verwacht, juist omdat ik had gevraagd om die (verwen-)boodschappen voor ons mee te nemen. 

Door onze grote voorraad komen we niets echt tekort. Als iets op is hebben we genoeg alternatieven; De verse melk is op, we hebben nog houdbare. 
Maar als we uit quarantaine kunnen is het nog maar 2 dagen voor Kerst. We zullen met z'n drietjes zijn met Kerst. Vorig jaar had ik al ruim voor Kerst de boodschappen in huis en hoefden we alleen nog maar de laatste gewenste verse dingetjes te halen.
 
We willen eigenlijk nog wel Kerstboodschappen halen. Maar 2 dagen voor Kerst is het meeste al wel uitverkocht. Dus zijn we al 3 dagen geleden gaan kijken wat de mogelijkheden waren van online bestellen. Dat valt tegen. Via de AH kan niets meer thuisgebracht worden dit jaar. Bij Jumbo is een pickup point en ook daar kunnen we dit hele jaar niet meer terecht. 
Wordt 'm dus niet. 
Dit jaar wordt het waarschijnlijk een kerstmenu van wat er dan nog in de winkel te koop zal zijn.
 
Hiervoor nu ook anderen vragen is ook lastig omdat we zelf ook nog niet concreet weten wat we willen eten. En we hebben ook wel zoiets dat je alleen anderen vraagt om wat echt nódig is. En t Kerstmenu inkopen is niet echt nodig. 
Als dit er niet is dan neem je dat en pas je het menu aan. We zullen wel zien wat we dan gaan eten. Denken over het kerstdiner blijft toch een weelde-dingetje.

3 opmerkingen:

  1. Twee dagen oor kerst moet er nog genoeg kerstspullen zijn. Het begint pas vanaf vandaag of morgen echt goed binnen te komen en ook ruime datums, dus ik denk dat je best kan slagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tijdje geleden duurde het nog 2 dagen voor we getest konden worden, was gelukkig negatief kregen we de dag erna al te horen.
    Ik heb ook grote voorraden waar we met het meeste wel 3-4 weken kunnen doen, alleen had ik toen toevallig geen eieren meer, de buurvrouw gelukkig wel. Daarna heb ik er ook elke keer voor gezorgd dat alles goed op peil bleef. Alleen fruit en verse groente zou na week wel weer nodig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lief van je buren! De meeste mensen zijn toch echt wel heel hulpvaardig en aardig gelukkig : )

    BeantwoordenVerwijderen