02 januari 2021

Het nieuwe jaar in, hoe?

 
Het gaat zó snel! De eerste 2 dagen van 2021 zijn alweer voorbij! 
Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar 2020? 
Een gedichtje dat ik op Facebook las verwoordt het mooi:
 
Het nieuwe jaar is al echt begonnen. Wat zal het gaan brengen? Ik denk dat niemand meer zo onbevangen het nieuwe jaar is ingestapt zoals we dat vorig jaar deden.
 
Hoe sta jij er in? Hoe sta jij 's morgens op?  Ja, eerst t ene been uit bed en dan de andere. Tja hè hè. Dat bedoel ik niet echt. 
Hoe gaat het met je? Begin je vol enthousiasme je dag of is dat net even teveel gevraagd? Welke verwachtingen heb jij voor het komende jaar? Welke plannen, dromen?
 
2021.
Ik hoop echt dat je het jaar in mocht stappen vol vertrouwen. Vertrouwen dat je er niet alleen voor staat. Vertrouwen dat er een God is die bij je wil zijn. Hoe het jaar ook wordt.  Die voor je uit wil gaan. Of jou een duwtje in je rug wil geven waar je dat nodig hebt. Dat je je gezegend en gekoesterd weet in Zijn nabijheid. Dan weet je dat je het samen wel aan zult kunnen.
Misschien ben je al afgehaakt met het lezen na deze paar zinnetjes, omdat je niks "met God hebt."
Ook dan hoop ik dat je het jaar met vertrouwen kon instappen en het vertrouwen een blijvertje is.
 
Ik lees in de media veel berichten dat we hoge verwachtingen hebben dat we in het voorjaar weer flink los kunnen gaan. Uitstapjes,  winkelen, vakanties, vliegen! Dan kan het allemaal weer!
Volgend jaar vieren dat je 60 wordt, je huwelijksjubileum, je nieuwe huis, de kleine op komst, er is zo veel om naar uit te kijken.
Hoe sta jij op? Waar kijk jij naar uit?

Hoe ga jij naar bed? 
Misschien startte je het jaar minder optimistisch doordat je net in de medische molen bent beland en volgende week allerlei vervelende onderzoeken moet ondergaan. En ondertussen hoopt dat die onderzoeken, hoe vervelend ook, toch door kunnen gaan. Misschien ben je bang voor de uitslag en heb je er slapeloze nachten van. 
Slapeloze nachten, omdat je zelf je werk niet meer ziet zitten, of dat je bezorgd bent of je werkgever het nog wel ziet zitten. Slecht slapen, omdat je niet weet hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen. Slecht slapen omdat je hoofd zo vol zit....
 
We hebben weer een heel jaar om te ontdekken, voor het eerst of opnieuw.  Om lief te hebben, te verwachten,  te delen, te hopen en vertrouwen. 

Zullen we samen het jaar ingaan en via deze blog het een en ander met elkaar delen?
Ik wens je een  Gezegend en mooi jaar!
 






1 opmerking:

  1. Mooi stukje Hannie. Als we ons vertrouwen op de Heere God mogen stellen dan zullen er teleurstellingen zijn in 2021 en verdriet. Maar Hij is er dan ook bij. Dan kunnen we Hem ook danken voor alle zegeningen die er ook zullen zijn . Groeten Corrie

    BeantwoordenVerwijderen