10 januari 2021

Deze verzekeringen heb je misschien wel dubbel!

 Eind vorig jaar hebben we ons verzekeringspakket eens tegen het licht gehouden. We zaten al járen bij dezelfde verzekeraar. Ik ben er al bij sinds ik op m'n 18e op kamers ging. Af en toe heb ik het wel eens tegen het licht gehouden en was het lood om oud ijzer. Had veranderen weinig zin. Dit jaar heb ik alles weer eens tegen het licht gehouden. En wat denk je? Bingo! 

Ik ontdekte;
- Dat er pechhulp voor de auto van manlief in het verzekeringspakket zat. Wij er nooit aan zouden denken om via die verzekering de pechhulp in te schakelen; Wij hebben immers al jaren een wegenwachtkaart. Platina zelfs! Bij pech bellen wij de Anwb. De pechhulp is nu uit het verzekeringspakket gehaald. Scheelt weer wat verzekeringspremie. 
Ja, misschien zou het wel iets goedkoper zijn om het via het verzekeringspakket voort te zetten. Autopech komt altijd op de meest ongelegen momenten. Wij denken dan het eerst aan de wegenwacht bij pech, dus die blijft. 
- Nu is het nog niet mogelijk om op vakantie te gaan, maar het gaat  er weer van komen. Hoe ben je dan verzekerd tegen ziektekosten in het buitenland? Kijk vooral eerst eens naar je gewone zorgverzekering als je al aanvullend bent verzekerd. Lees eens goed wat je hier allemaal erbij krijgt. Soms krijg je bij je aanvullende verzekering ook de ziektekosten in het buitenland vergoed. Zelfs repatriëringskosten. Qua verzekeringen heb je vaak al genoeg aan je aanvullende zorgverzekering en hoef je dit niet mee te verzekeren in je reisverzekering. 
Zoals bij alle reisverzekeringen moet je  ook hier wel even kijken of je verzekerd bent tot het Nederlandse tarief of ook lokaal. In sommige landen zijn de kosten in de ziekenhuizen er duurder. Dan kan het nog erg duur worden. 

Daarnaast kun je je afvragen of er verzekeringen zijn die je eigenlijk niet nodig hebt. Als er schade ontstaat, kun je de kosten betalen? Waarom verzeker je het dan? Ga het eens berekenen; Hoe groot is de kans op die schade? Hoe hoog is de premie? Kun je in plaats van die premie betalen ook die premie zelf  sparen? Dan blijft het gespaarde wel altijd van jou zelf. 
 
Hierbij kun je denken aan de tandartsverzekering. Die heb je nu misschien nog wel afgesloten dit jaar. Dan betaal je elke maand een paar tientjes om tot 250,- of 500,- vergoed te krijgen. Alles daarboven moet je alsnog zelf betalen. Als je zorgt dat je dit volgend jaar als speciaal potje hebt, hoef je geen premies meer te betalen. Maak je geen of minder tandartskosten dan blijft het geld van jou. Wel is het belangrijk om een tandongevallen verzekering te blijven houden. Als je eens lelijk terechtkomt na een val en je gebit moet gerenoveerd worden, dan is die schade wel gedekt. Verzekeraars weten dat dit weinig gebeurt en die premie is dan ook laag. Die kosten kunnen wel zo hoog oplopen dat je dit niet zo kunt ophoesten. Houden dus, die tandongevallenverzekering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten