23 mei 2021

Eenvoudig besparen op je tijdschrift abonnementen.

De bibliotheek is weer open. Je kunt weer naar de bieb om er boeken te halen om te lezen. Fijn voor mensen die liever uit een echt papieren boek lezen. Zelf de bieb in om er rond te struinen en er het boek te lezen wat je op dat moment vindt. Een waar genoegen voor veel mensen. 

Degenen die door Corona of het slechte weer er minder graag op uit gaan zullen al wel weten dat je veel boeken uit de bieb ook online kunt lezen. Nou ja, via de app van de bibliotheek. Je moet dus wel lid zijn van de bieb. Maar dat spreekt voor zich. 
Als je lid bent van de bieb kun de deze app downloaden;

Je moet dan inloggen en een wachtwoord aanmaken, maar in de app wordt het allemaal uitgelegd. 
Je kunt gewoon op je tablet lezen. Je hoeft hiervoor dus geen speciale e-reader voor te hebben. 
Wel even aangeven dat je leest op een tablet voordat je een boek van de bieb download. Met papieren boeken van de bieb moet je die met 3 weken terugbrengen. Via de app hoeft dat niet. Als je niets doet verdwijnen ze vanzelf. Natuurlijk kun je ook deze boeken verlengen.
 
Wat veel mensen niet weten is dat je ook via een app tijdschriften kunt lezen in de bieb. 
Dat kon al lang met de papieren tijdschriften, maar nu ook digitaal. En dat is helemaal prettig. Ik weet niet hoe het in jouw bieb was, maar bij ons waren sommige papieren tijdschriften al helemaal stukgelezen (letterlijk) voor je ze te pakken kon krijgen. Een recent tijdschrift was al helemaal lastig te verkrijgen. Dat is met de app van de bieb wel anders. 
 
Daarvoor moet je wel even deze app downloaden;

De tijdschriftenapp van de bibliotheek. Inloggen en lezen gaat op dezelfde manier als de andere app van de bieb. En er is zoveel keuze in de tijdschriften! Echt de moeite van het installeren waard.

 

Zo zijn er recente en oudere nummers van; Autoweek, Margriet, Story, Flair, Vrij Nederland, Ariadne at Home, A world of culture, Viva, Steden!, Psychologie magazine en nog wat andere bladen. Voor elk wat wils dus. 

Ik wilde je dit toch even zeggen. Kun je er op deze regenachtige zondagmiddag er misschien je voordeel mee doen. Kijk of het je bevalt en of je nu je (dure abonnement van je tijdschrift op gaat zeggen. Ga je dat doen denk je?
Hiermee bespaar je niet alleen op je kosten, maar ook veel op papier en drukinkt, vervoer van de tijdschriften. ;-)


3 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip. Ik ben benieuwd of het ook op een kinderpas kan. Ze lazen hier graag de Donald duck uit de bieb. Ik heb er deze lange periode ook in huis gehad, schaam me eigenlijk om ze terug te brengen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee dat wist ik niet maar goed om te weten . Jaren lid geweest maar we gingen toch minderlezen dus abonnement stop gezet. Maar je kan ook voorxeen maand lid zijn dat is dan ook handig om een boek in te kijken voordat je het aanschaft. Dat was mijn ding vaak handwerkboeken eerst bekijken. Want ze kunnen ook enorm tegenvallen. Verkopen is dan wel een optie maar toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel hartelijk bedankt voor deze tip! Wonderlijk dat ik deze informatie niet heb gehoord bij het afsluiten van mijn abonnement.

    BeantwoordenVerwijderen