01 april 2022

Immuun voor Corona? Ik toch niet. Jij?

Manlief is al 2x aan de beurt geweest met een coronabesmetting. Positief getest op 16 december in het eerste jaar en op 17 december in t jaar erna. Beide keren heeft hij het op zijn werk opgelopen. In het 1e jaar was er nog bijna niemand ingeënt. We hebben ons toen ook goed aan de regels gehouden voor thuisisolatie; aparte slaapkamer en eigen wc voor de zieke. Het was toen ook zorgwekkend, met die Delta variant.

Afgelopen december toen hij ziek was hebben we de regels voor thuisisolatie minder nauwkeurig toegepast. Zeg maar niet. Oké, we hebben wel het zoenen even overgeslagen, maar niet meer in aparte kamers geslapen. De gevaarlijke Delta-variant is ook grotendeels vervangen door de Omikron variant. Veel minder gevaarlijk, hooguit vervelend. Ik bagatalliseer nu, weet ik. 
En ook nadat manlief weer beter was en er verder niemand in huis ziek is geworden gingen we steeds meer denken dat het onze deur dit seizoen voorbij zou gaan.

Er zijn intussen veel mensen  die ook deze dans ontsprongen zijn. Na 2 jaar corona nog steeds niet besmet. Waardoor zou dat kunnen komen? Zelfs de media begint er meer en meer over te schrijven. Lees hier maar; Immuun voor Corona?

Ik begon dat ook al n beetje te denken, dat ik n goeie weerstand heb tegen Corona. 
Tot die ene dag dat er 'n mevrouw op mijn werk niet lekker werd en halverwege de middag aangaf iets verkouden te zijn. De volgende dag kreeg ik telefoon; Mw was positief. 
Afgelopen maandag voelde ik mij niet fit en ging me testen. Toch ook positief. Na 2 jaar. Dus toch!
 
Het is nu vrijdagavond. Na een week van rust houden, snotteren, hoesten lijk ik weer wat op te knappen. Al neemt de druk op mijn borst nu wel wat toe. Of beeld ik me dat in? Even in de gaten houden dus.
Man- en zoonlief hebben toch weer gekozen voor thuisisolatie. Dus ik slaap en plas apart.
En toch....Manlief was vanavond absoluut niet fit.  
Hij is heel vroeg naar bed gegaan en gaat zich morgenochtend testen als hij zich nog niet fit voelt. 
Hij zal toch niet opnieuw? 
Ik zal 'm toch niet?  Toch?

4 opmerkingen:

  1. Ja vaag hoe iemand het voor de 2e keer krijgt of helemaal niet. Ik gad corona voor de inentingen en nog steeds niet klachtenvrij. Dus ik hoop dat de 2e corona voor mij uitblijft. Maar spannend blijft het en ik blijf voorzichtig en mensen massa s ontwijken. Hoop dat ik ook daar rust in vind groetjes uit Putten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan ben je er al een hele poos zoet mee. Da's best lang. Veel beterschap! Hopen dat komende zomer jou en veel anderen goed doet opknappen.

      Verwijderen
  2. Oh, wat vervelend voor jullie! Ik was een paar weken geleden voor het eerst aan de beurt, en ik word wat ongeduldig: al drie weken onderweg en nog steeds niet helemaal opgeknapt. Betekent wel dat ik niet voor niets zo voorzichtig was de laatste jaren...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een tegenstijdige bericht en hoor je over degenen die nu besmet raken. De een heeft het over ff verkouden en t is over, de ander kwakkelt nog lang. Ik wens je beterschap en n vlot volledig herstel.

      Verwijderen