14 oktober 2022

De tweede vakantieklus; kieren dichten en radiatorventilatoren plaatsen.

Gisteren schreef ik je over onze ene vakantieklus. Vandaag over de andere. 

We hebben ons ook laten verleiden om radiatorventilatoren aan te schaffen.
 SpeedComfort Radiator Ventilator Trio set – Universeel - Geschikt voor standaard, smalle en enkelplaats radiatoren en convectoren – Magnetisch
 
In de zomer hebben we van ons CV watersysteem de temperatuur omlaag gebracht naar 65 graden. Vroeger (tot deze zomer) was het de standaard om deze op 80 graden te zetten bij instalateurs. Dan werd je huis lekker snel warm, maar kostte dit wel veel meer gas. Door de hoge gasprijs zijn mensen die temperatuur toch omlaag gaan brengen. En toen bleek dat het meestal prima kan bij een redelijk geisoleerd huis. Schijnt dat die radiatorventilatoren je dan weer helpen je huis snel op temperatuur te krijgen.
 
Ik had er een paar jaar geleden al meerdere keren naar gekeken, maar bleef ze vrij prijzig vinden. Voor 1 setje van 3 radiatorventilatoren betaal je inclusief korting bijna overal zo'n €150,-. Via verschillende sites en winkels worden ze op dit moment met "korting" aangeboden voor dit bedrag.
Zou je dit wel terugverdienen? Nu waren ze bij de Praxis echt goedkoper, voor €128,- en krijg je via Veluweduurzaam.nl de helft terug van je aankoopbedrag. Kijk, dan wordt het interessant! Dit zijn energiebespaarsubsidies en kun je nog krijgen tot het einde van het jaar.

Mocht de Praxisaanbieding nou toch afgelopen zijn tegen de tijd dat jij het leest kun je hier ook terecht;
Radiatorventilatoren Al is het maar om eens te lezen wat voor dingen ik nou bedoel.
 
Het plaatsen is echt zó gebeurd. Die magneetjes doen hun werk en "zuigen zich vast" aan de onderkant van je CV. Even de handleiding er op na slaan in verband met de breedte van je cv panelen. Toen die ventilatoren er zaten en hun werk gingen doen werd het wel snel duidelijk dat de tocht die altijd al onder de vensterbanken vandaan kwam, iets leek toe te nemen. Het leek wel of er nu juist koude lucht de kamer ingeblazen werd. Als ik het zo opschrijf lijkt het erger dan dat het voelt. Maar voor alle comfort hebben we hier alle kieren en sleuven bij de ramen beneden nu toch maar eens echt dichtgemaakt. Vanavond ga ik merken of het gewerkt heeft.

Aandachtspuntjes om even rekening mee te houden;
- Denk eraan dat je alleen het verwarmingswater voor de CV omlaag brengt, niet je drink en douchewater. Anders loop je kans op legionella. Om geen kans te lopen op legionella moet je water zeker boven de 65 graden zijn.  
- Je verwarmingswater temperatuur omlaag brengen heeft alleen zin als je huis al wel wat meer geisoleerd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten