05 juni 2024

Nieuwe trend voor jong en oud; Silver Sister worden.

Is het je al opgevallen? 
Jonge meiden met blauw haar zie je gelijk! Smurfenblauw, dat valt wel op. Of felroze? Al gezien? 
Vast wel! Maar jonge meiden met grijs haar.... Al gezien? 
Valt niet zo heel erg op als die felle kleurtjes, maar toch zie je ze steeds meer. Jonge meiden die hun haar grijs laten maken. En vaak staat het ook nog eens heel leuk bij ze. Niks oma's grijs, Grijs met heel veel verschillende tinten erin. Let er maar eens op nu je weet dat die meiden dat heel hip vinden. Je zult het vaak zien.
En wij, hun moeders of oma's? Wat hebben wij al die jaren met ons vergrijzende haar gedaan? We verfden het omdat het niet grijs mocht worden. En op een gegeven moment moesten we steeds vaker naar de kapper om de uitgroei tegen te gaan. Prijzig grapje, dat steeds weer opnieuw laten kleuren. Je kunt het ook zelf doen, koop je een kleurtje bij de drogist en gaat er thuis mee smeren. 

Ik deed het altijd zelf dat kleuren. Maar op een gegeven moment begon me dat toch tegen te staan en ben ik er in 2017 mee gestopt. Lees HIER hoe ik dat toen opgepakt heb. Pak dat stukje er echt even bij, want er staan wel goeie tips in om het ontkleuren via een natuurlijk proces te laten verlopen, zonder grijze streep tussen je gekleurde lokken. Door op deze manier terug te gaan naar je eigen natuurlijk kleur blijft je haar ook lekker zacht aanvoelen. Van Chemisch ontkleuren wordt je haar stug, droog en dor.

Sinds de zomer van 2017 heb ik helemaal mijn eigen kleur. Ben ik een Silver Sister. Toen nog zonder te weten dat dit zo genoemd zou gaan worden. Voor en opzij lichtgrijs. Als ik mijn haar opsteek is het in mijn nek nog donker tot zwart. Sindsdien is mij zó vaak spontaan gevraagd waar ik mijn haar zo mooi heb laten kleuren! 

Steeds meer zie je dat vrouwen ervoor kiezen om hun zilver te koesteren, al vanaf dat het heel voorzichtig tevoorschijn komt tussen hun donkere lokken. En dat zilver wordt alleen maar meer en mooier!

Beroemdheden koesteren hun zilver, gewone vrouwen koesteren hun zilver, jonge vrouwen kopen hun zilver. Samen is er een nieuwe trend ontstaan; de Silver Sisters. Trots op je zilver!

 Of heb je toch nog liever een kleurtje?


1 opmerking:

  1. Ik ben ook een Silver sister, heb nooit mijn haar geverfd. Wel gebruik ik een of twee keer in de maand zilvershampoo en ik heb me voorgenomen om wèl te verven als mijn haar geel wordt.
    Tot nu toe vind ik het mooi😊

    BeantwoordenVerwijderen